Pentru că avem multe de spus!

.

Cetățeni din comuna Lisa au sărbătorit Centenarul la Alba-Iulia


lisa alba iuliaReprezentanți ai comunei Lisa au organizat joi, 1 noiembrie, o expoziție de documente și fotografii și un moment artistic la Alba-Iulia pentru a sublinia participarea lor la momentul Marii Uniri.

Lisenii au prezentat celor de față expoziția „Și noi am semnat la Alba Iulia“, expoziție coordonată de Ioan Ciungara și care cuprinde mai multe fotografii cu locuitorii comunei Lisa care au participat sau au contribuit prin actele de vitejie la Marea Unire. Grupul de 70 de persoane din comuna Lisa a susținut un program artistic, cu dansuri și cântece patriotice la care a participat și publicul din Cetatea Alba Carolina, notează revistadealba.ro

lisa alba iulia1Data de 1 noiembrie a fost aleasă de locuitorii comunei Lisa și pentru a comemora intrarea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia, acum 419 ani, moment în care orașul a fost, pentru prima dată, capitala țărilor române, unite sub sceptrul domnitorului.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Lisa, proiect cultural desfășurat prin Centrul Cultural ”Reduta” Brașov,  în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

foto: revista de alba

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.