Cincu: anul acesta nu se mai fac zilele comunei, iar banii destinați acestui eveniment ajung la Spitalul din Făgăraș


Primul care a renunțat la organizarea Zilelor Făgărașului în 2020 a fost primarul Gheorghe Sucaciu, care a anunțat că Făgărașul renunță anul acesta la absolut toate evenimentele programate, pentru a ajuta cu banii respectivi Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure”.

Sorin Suciu – primar comuna Cincu

Astfel, 787.000 de lei, cât ar fi trebuit să se cheltuiască pe parcursul anului cu manifestările culturale, educative și sportive, au fost alocați unității spitalicești, din partea Municipiului Făgăraș.

Apoi au început, la rugămintea lui Sucaciu, să apară și alte comune care au recurs la gesturi similare. Una dintre ele este comuna Cincu.

Autoritățile locale de la Cincu au votat ca 25.000 de lei din bugetul comunei să meargă spre spitalul care deservește toată Țara Făgărașului.

Zilele Cincului

,,Săptămâna trecută, joi, am avut ședință de Consiliu Local. Propunerea de a nu se mai organiza Zilele Cincului, care se țin în luna august, a fost îmbrățișată de toți cei 11 consilieri locali. Ca urmare, aceștia au fost de acord ca banii pe care i-am fi folosit la Zilele Cincului să fie transferați Spitalului din Făgăraș”, a declarat primarul comunei Cincu, Sorin Suciu.

Alte comune care au alocat fonduri acestui spital în lupta sa cu coronavirusul sunt: Drăguș (50.000 lei), Viștea (20.000 lei), Lisa (10.000 lei), Șoarș (25.000 lei), Recea (20.000 lei), Beclean (10.000 lei).

Cele opt administrații locale au contribuit împreună la ajutorarea spitalului cu suma de 947.000 lei (aproape 10 miliarde de lei vechi).

Banii vor fi folosiți la achiziționarea de echipamente medicale destinate tratării pacienților, pecum ventilatoare mecanice, echipamente de protecție a personalului medical și materiale sanitare.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.