Cinema Transilvania va fi reabilitat. A fost actualizată documentația și devizul general


  • Făgărașul va avea un nou cinematograf, iar în acest sens se fac pași importanți. Dacă în urmă cu mai bine de un an, spațiul fostului cinema Transilvania a fost predat către Compania Națională de Investiții, pentru a fi reabilitat, acum, evaluatorii au cerut anumite modificări în documentații, lucru pe care aleșii locali l-au votat la ședința extraordinară convoctă de îndată de miercuri, 2 februarie.

Miercuri, 2 februarie, în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș a avut loc o ședință extraordinară convocată de îndată de Consiliu Local, unul din punctele de pe ordinea de zi fiind actualizarea documentației tehnico-economice și a devizului general pentru proiectul ,,Reabilitarea Cinematografului Transilvania”.

,,Noi, de câțiva ani, încercăm să găsim diferite finanțări pentru obiectivele pe care dorim să le modernizăm. Vorbim aici și de modernizrea Cinema Transilvania, o cerință necesară și foarte bună pentru toată lumea. Am depus cererea de finanțare și vom avea finanțare de la Compania Națională de Investiții. După ce depui cererea de finanțare, evaluatorii vin și îți spun ce să mai modifici și ce cerințe mai au ei. Acum, au avut o cerință de modificare a unor indicatori și a unor formulări apărute într-o ședință de Consiliu Local. Noi am predat amplasamentul și evaluatorii au cerut o altă formulare. Ceea ce am făcut astăzi în ședința de Consiliu”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Ne readucem aminte că intenția redeschiderii cinematografului a venit încă din 2018, iar în 2021, spațiul fostului cinema a fost preluat de către Compania Națională de Investiții pentru a fi reabilitat.

Municipiul Făgăraș nu are cinematograf de peste 20 de ani. Până în 1989, Făgăraşul – la mărimea lui – se mândrea cu două cinematografe: primul a fost Negoiu (clădire care a fost revendicată de foştii proprietari şi care acum nu se mai află în proprietatea municipalităţii), iar apoi s-a construit Transilvania. Prin anii 2000, cinema Negoiu s-a trasformat pentru o scurtă perioadă de timp, din sală de cultură, în discotecă. La Transilvania nu a funcţionat niciodată nimic altceva.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.