Ciprian Zamfir, fărărășeanul instructor pentru pizzaioli în Roma


  • Făgărășeanul Ciprian Zamfir, de 41 de ani, este instructor pentru  pizzaioli, în Roma.

Pasiunea făgărășeanului pentru pizza se naște întâmplător, atunci când acesta, ajuns la Roma, prin intermediul fratelui său, care lucra în domeniu, a păşit în lumea fascinantă destul de exclusivistă a pizzaioli. Potrivit newsbv.ro, drumul lui începe în restaurantul şi pizzeria „La Capricciosa”, faimos în întreaga lumea întrucât aici s-a năcut prima pizza Capricciosa.

După aproape doi ani de la primi paşi în domeniul gastronomiei, începe o specializare alături de maestrul Riccardo Menon şi îşi continuă ascensiunea în pizzeria „La Piazzette” de la Castelli Romani pentru aproximativ cinci ani. Aici a reuşit să îşi construiască propria ideologie în ceea ce priveşte „Lumea Pizza”. Din 2008, Ciprian îşi desfăşoară activitatea la Roma, unde se ocupă de formarea profesională, urmărind cu atenţie partea de productie. După mulţi ani de pregatire, şi-a început cariera de instructor, până în 2010. la scoala italiana „Pizzaioli”, deţinută de Enrico Fama, co-fondator al primei şcoli de pizza din lume şi pe care a condus-o timp de 20 de ani.

„Lucrez cu aluat cu dospire lentă, conform reţetelor tradiţionale şi caut permanent să obţin calitatea absolută, dacă este posibil. Trebuie o foarte mare atenţie la îmbinarea tuturor ingredientelor, care trebuie minuţios alese. Pe lângă tehnicile de preparare a aluatului, care sutn destul de vriate la acestă oră, sunt în căutarea unor noi metode de lucru, în colaborare cu mari chefi”, explică Ciprian pentru newsbv.ro.

Ciprian a participat la multe competiții și a ieșit învingător atât la nivel național, cât și internațional. Dintre aceste concursuri, cel mai important este Campionatul European de Pizza de la Barcelona, din anul 2010, unde s-a clasat pe prima poziţie, dobândind o experienţă considerabilă, interacţionând cu nenumăraţi participanţi.

„Îi sfătuiesc pe cei care aleg să meargă pe aceasta cale să aibă multa răbdare și să îmbine studiul teroetic si practica, deoarece calea nu este un drum ușor de parcurs, dar le poate aduce minunate surprize, toate eforturile depuse fiind răsplătite, la un moment dat, asa cum avut şi eu parte de satisfacţii după ani de muncă”, mai povestește făgărăşeanul pentru publicația brașoveană.

Ciprian Zamfir s-a născut în data de 7 iunie 1978, în Făgăraș. După o poveste frumoasă de dragoste, s-a căsătorit cu Loredana, pe care a cunoscut-o la Campionatul Mondial de Pizza din Salsomaggiore şi cu care are doi fii : Edoardo si Leonardo.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.