Circulația fermierilor nu este afectată de noua ordonanță militară!


  • Noua ordonanță militară cu măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19 nu îngrădește circulația fermierilor! Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat aseară că în cadrul Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020, pe perioada stării de urgență, este permisă ”deplasarea pentru realizarea de activități agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comecializarea de produse agro alimentare”.

În cadrul Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020, se menționează că pe perioada stării de urgență este permisă „deplasarea pentru realizarea de activități agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare”. Pentru a dovedi motivul deplasării, agricultorii, crescătorii de animale sau apicultorii trebuie să se poată legitima pe baza cărții de identitate, dar și să prezinte fie o adeverință sau o legitimație de la locul de muncă, fie, în cazul celor care activează ca PFA, II sau IF sau ca persoane fizice, o declarație pe propria răspundere. Aceasta din urmă trebuie să fi fost completată în prealabil și să conțină citeț informații esențiale precum numele, adresa, data, motivul, intervalul și locul deplasării.

Declarația pe propria răspundere poate fi prezentată autorităților în formă printată și completată de mână, scrisă integral de mână sau salvată pe dispozitive precum telefon mobil sau tabletă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.