Pentru că avem multe de spus!

.

Claudiu Popu, biciclist: „La BIKEATHON am ales să susțin reconstrucția cabanei Urlea!“


 

claudiu popu bikeathonPuteți dona, puteți participa la concurs sau puteți susține biciclistul favorit!

Sute de bicicliști s-au însris până în acest moment la cel mai mare concurs de biciclete din Făgăraș – Bikeathon Țara Făgărașului! Concurs ce va avea loc sâmbătă, 8 iunie, la Cetatea Făgăraș.

Unul dintre aceștia este și făgărășeanul Claudiu Popu, care este la a V-a participare la acest concurs. De această dată el a ales să pedaleze pentru reconstrucția Cabanei Urlea.

„Anul acesta se împlinesc 5 ani de când pedalez cu “rost” pentru Bikeathlon Țara Făgărașului. De la prima ediție am pedalat pe traseul de 22 km. Am fost fascinat de peisajul mirific ce dă culoare Țării Făgărașului, iar în următorii ani m-am bucurat de provocări pe noile trasee. Fiind un mare iubitor al muntelui am ales să susțin turismul montan românesc prin contribuirea la renașterea și recontructia a ceea ce a fost Cabana Urlea, o frumoasă cale de acces spre creasta Munților Făgăraș.

claudiu popu bikeathon1Vreau să mulțumesc Oanei Mitea și întregii sale echipe! Toți fac o treabă minunată și au strâns la Făgăraș, de la mic la mare, una dintre cela mai mari comunități de bicicliști din România. Sunt tare mândru că fac parte din marea famile a celor implicați în Bikeathlon Țara Făgărașului și, implicit, din familia Fundației Comunitare Țara Făgărașului“.

Despre proiectul „Cabana Urlea, împreună redeschidem poarta estică de acces spre Creasta Făgărașului“

Asociația Poveștile Carpaților dorește ca, prin proiectul de refacere a cabanei Urlea, aceasta să devină prima cabana de altitudine din Carpații României recondiționată într-o manieră ecologică, pornind de la impactul minim asupra mediului înconjurător al acțiunilor cuprinse în demersul lucrărilor de refacere, dar și pe parcursul întregului ciclu de viață al cabanei.

cabana urleaConsumul de energie va fi redus prin minimizarea pierderilor și aplicarea măsurilor de economisire a energiei, folosind surse naturale precum apa, soarele și vântul. Se vor folosi cât mai eficient sursele convenționale de energie, doar atunci când cele ecologice nu vor fi disponibile.

Structura de rezistență: Structura metalica pe fundații de beton, parter + etaj + mansardă
• variantă ecologică ce salvează în acest fel cel puțin 1000 arbori necesari unei eventuale structuri din lemn
• s-a ales această variantă de structură și datorită unei infectări a lemnului din cabana veche cu ciuperca merulius lacrymans, posibilitatea existenței unor spori în zonă putând afecta noua cabană în varianta în care s-ar utiliza structura din lemn
• timpul de construcție redus condiționat de sezonul disponibil pentru construire cu costuri de manoperă mai mici
• transportul materialelor de construcție se va face cu elicopterul pentru a proteja zona de un eventual drum de acces
• acoperișul din tabla rezistentă la fenomenele meteo de altitudine cu proprietăți de autoreparare în timp pentru o durată de viață cât mai îndelungată

Capacitatea cabanei va fi de aprox. 35 locuri cu posibilitatea de servire a mesei tip bufet traditional românesc de altitudine. Apa curentă captată de la izvoarele din zonă, energie electrică produsă de panouri fotovoltaice, minieoliană, moară de apă.

Mai multe informații AICI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.