Pentru că avem multe de spus!

.

Columbofilii făgărășeni s-au făcut cunoscuți în toată Transilvania


Anul competițional pentru columbofili s-a încheiat. La această oră se fac clasamente, se înmânează premii și se sărbătoresc victoriile de la concursuri. Clasamentele se întocmesc pe Țara Făgărașului, pe județul Brașov și pe întreaga provincie a Transilvaniei.

porumbel 2 (2)Pe județul Brașov mulți columbofili din zona Făgărașului au reușit să ocupe primele locuri pe podium la diverse categorii.

Loc I – Sas Cornel – categoria As Fond

Loc I – Sas Cornel – categoria As Maraton

Loc I – Sas Cornel – categoria Palmares Berlin

Loc I – Șendruc Gheorghe – categoria Palmares 3 ani

Loc I – Staneasa Marian – categoria Palmares General 3 ani

Loc I – Crețu Sorin – categoria Maraton

Loc I – Păcurariu Adrian – categoria Maraton Tineret

Și pe provincia Transilvania făgărșenii au ajuns în vârful clasamentului.

porumbel 3Loc I – Păcurariu Adrian – categoria Maraton Tineret

Loc II – Sas Cornel – categoria As Fond

Loc II – Șendruc Gheorghe – categoria Palmares 3 ani

Loc III – Staneasa Marian – categoria Palmaeres 3 ani

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, la Alba Iulia a avut loc expoziția provincială cu porumbeii campioni, unde s-au înmânat cupe câștigătorilor.

Clasamentul pe Țara Făgărașului este în lucru la această oră. Cel mai probabil, în luna ianuarie 2018 va avea loc și banchetul pentru columbofilii făgărășeni, unde de asemenea vor fi premiați câștigătorii.

Clubul Columbofil Făgăraș numără la această oră 60 de membri și este condus de Sorin Zamfir. Clubul face parte, la rându-i, din Asociația Columbofilă Brașov, care numără în jur de 300 de crescători de porumbei.

porumbel 2 (1)

,,Această pasiune ia amploare în zona noastră. De la an la an sunt tot mai mulți columbofili care se înregistrează la noi, iar numărul de porumbei din concursuri este într-o continuă creștere. Mi-aduc aminte că mai demult aveam 25-30 de crescători pe zona Făgărașului. Acum, s-a ajuns ca la startul concursurilor să fie și câte 10.000 de porumbei. De anul acesta, ne-am cumpărat și noi (n.r. făgărășemii) o mașină cu care îi ducem la locul de lansare”, a declarat președintele Sorin Zamfir.

porumbel 4

Cât despre cât de scumpă este această pasiune, nu mai există discuții. Dacă în zona Făgărașului cel mai scump porumbel s-a vândut în urmă cu câțiva ani cu câteva mii de euro, la nivel mondial cel mai scump porumbel din 2017 a costat 500.000 de euro.

,,Cel mai scump porumbel i-a aparținut unui crescător român care locuiește în Belgia. Porumbelul este campionul național de la concursurile de anul acesta din Belgia. A fost vândut unui cetățean chinez cu suma record de o jumătate de milion de euro. Chinezul a cumpărat porumbelul românului și încă un porumbel care a costat 400.000 de euro”, a precizat Sorin Zamfir. (Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.