Comandantul Centrului ,,GETICA” de la Cincu a primit gradul de general de brigadă


Marți, 5 decembrie, la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită „GETICA” din Cincu, s-a desfășurat ceremonia militară de acordare a gradului de general de brigadă comandantului centrului, colonel Ioan-Marian CRISTUREAN.
Activitatea s-a desfășurat pe platoul unității, în prezența generalului maior Cristian-Daniel DAN, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, a reprezentanților autorităților publice județene și locale și a altor invitați.
De-a lungul carierei militare, generalul de brigadă Ioan-Marian CRISTUREAN a îndeplinit funcțiile de comandant pluton și companie în cadrul Regimentului 223 Mecanizat și a comandamentului Corpului 7 Armată, șef de stat major al Batalionului 443 Logistic, șef al operațiilor, șef de stat major, locțiitor al comandantului și comandant al Batalionului 811 Infanterie, șef al informațiilor și șef al operațiilor la Baza 4 Logistică, șef secție operații în cadrul Diviziei 4 Infanterie, locțiitor al comandantului brigăzii 81 Mecanizate, iar începând cu luna Aprilie a anului 2020, îndeplinește funcția de comandant al Centrului Național de Instruire Întrunită „GETICA”.
Este veteran al teatrelor de operații, participând în teatrul de operații din Afganistan, în calitate de comandant al batalionului 811 Manevră, în anul 2010.
Este absolvent al liceului militar „MIHAI VITEAZUL” Alba Iulia, promoția 1984, a Școlii Militare de Ofițeri Activi „NICOLAE BĂLCESCU” Sibiu, specialitatea militară infanterie, promoția 1987, a Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Interarme, specialitatea conducere interarme Forțe Terestre, promoția 2000, a Universității „BOGDAN VODĂ”, Facultatea de Drept, studii de masterat la Facultatea de Științe Economice la aceeași universitate, precum și a studiilor doctorale în cadrul Universității Naționale de Apărare ,,CAROL I” în domeniul Științe Militare și Informații.
De-a lungul carierei a urmat cursurile de comandant companie Infanterie, cursul de stat major, la Academia de Înalte Studii Militare, cursul de operator IT, cursul de Relații Publice și Comunicare pentru mari unități și comandamente, cursul post-universitar de leadership în Forțele Terestre, la Universitatea Națională de Apărare „CAROL I”, programul de inițiere și perfecționare pentru Specialiști în Calitate, la Universitatea Spiru Haret din București, precum și cursul post-universitar de instruire și dezvoltare profesională de lungă durată în lidershipul strategic, domeniul Științe Militare, Informare și Relații Publice.
Este vorbitor de limbă engleză și franceză, urmând de-a lungul carierei cursurile intensiv limba franceză, nivel avansat, precum și cursurile intensive de limba engleză, nivelurile începător și intermendiar.
Pe parcursul carierei a obținut următoarele decorații, embleme și titluri: Ordinul Virtutea Militară, în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, Emblema „Onoarea Armatei României”, cu însemn de război, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” cls. a II-a, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” cls. a III-a, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Forţelor pentru Operatii Speciale, Emblema de Merit „Acțiuni Umanitare” cls. a III-a, Emblema de Onoare a Fortelor Aeriene, Emblema de Merit „Acțiuni Umanitare” cls. a II-a, Emblema de Merit „În Slujba Păcii” cls. a III-a, Insigna „Participant la Misiuni în Străinătate”, Medalia Nato 5, Titlul de Veteran, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, 20, 25, 30 ani de activitate, Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni, Ordinul “Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”.
Sursa: Centrul Național de Instruire Întrunită ,,GETICA”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.