Pentru că avem multe de spus!

.

Comuna în care cârciuma va fi transformată în primărie


Anul acesta autorităţile locale de la Sâmbăta de Sus au depus patru proiecte în cadrul programului PNDL, al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dintre care două au fost câştigătoare.

Unul priveşte noul sediu al Consiliului Local şi Executivului, celălalt priveşte modenizarea Şcolii gimnaziale din comună.

Noua primărie se va construi peste o veche cârciumă

Spaţiul unde va funcţiona noul sediu a fost cumpărat de către autoritatea publică de la fosta Cooperativă de Consum Voila. Este foarte aproape de actualul sediu al Primăriei, iar pe vremea comunismului acolo au funcţionat o cârciumă şi magazinul sătesc sau ,,cooperativa” cum îi zicea toată lumea. Într-o parte se dădea pâine neagră pe cartelă, în cealaltă îşi ostoiau sâmbetenii setea cu câte un ,,deţ” de rachiu. Au urmat câţiva ani în care clădirea a fost închisă total, apoi alţi câţiva în care a avut rol de bar pentru tineretul satului.

,,Am achiziţionat clădirea şi terenul cu suma de 22.000 de euro, cu circa un an şi jumătate în urmă, de la Cooperativa de Consum Voila. Au mai fost atunci şi alţii interesaţi de ea. Noi ne-am zis că 22.000 de euro e o sumă prea mare, dar apoi am luat în calcul poziţionarea sa şi scopul la care avea să servească, aşa că nu am mai stat pe gânduri”, explică Vasile Andreaş, primarul comunei Sâmbăta de Sus.

,,Clădirea are în spate o grădină. Pe locul acelei grădini, noi ne vom extinde cu construcţiile, iar terenul din faţa ei va fi amenajat pentru parcare. Noul sediul al primăriei va fi etajat”, precizează viceprimarul Gheorghe Ruja.

Primarul şi viceprimarul se arată încântaţi de noul proiect, despre care spun că valorează în jur de 500.000 de euro. Se preconizează ca lucrările să înceapă în octombrie acest an, dacă procedura de achiziţie publică a serviciilor de construcţie nu se lasă cu contestaţii.

actualul sediu al Primăriei Sâmbăta de Sus

actualul sediu al Primăriei Sâmbăta de Sus

clădirea în care a funcţionat cârciuma satului

clădirea în care a funcţionat cârciuma satului

400.000 de euro – modernizarea Şcolii gimanziale

Cel de-al doilea proiect care va primi finanţare prin PNDL vizează clădirea Şcolii gimnaziale (clasele I-VIII).

Şcoala gimnazială din Sâmbăta de Sus

Şcoala gimnazială din Sâmbăta de Sus

,,Şcoala va fi modernizată foarte mult. Vom schimba sistemul de încălzire, vom reamenaja toate sălile de clasă, vom face lucrări şi la curtea şcolii etc. Acest proiect se ridică undeva la 400.000 de euro”, spune primarul.

Contractul de finanţare pentru modernizarea instituţiei de învăţământ a fost semnat, urmează procedura licitaţiei publice pentru găsirea constructorului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.