Comunele Voila și Șercaia au intrat în „scenariul roșu“. Gheorghe Osalciuc: „Vă rugăm să respectați măsurile impuse de autorități!“


Comitetul Județen pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat, marți, Hotărârea nr. 47, privind constatarea depășirii incidenței cumulate de 3 la 1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, în unitățile administrativ-teritoriale Șercaia și Voila.

Hotărârea nr. 47/17.11.2020 a CJSU Brașov prevede următoarele:

Art.1 În unitățile administrativ-teritoriale Șercaia și Voila s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.
Art. 2 Începând cu data de 18.11.2020, ora 0:00, în unitățile administrativ-teritoriale menționate la art. 1 se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr. 967 din 12.11.2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și măsurile dispuse prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov nr. 30 din 21.10.2020.
Art. 3 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, măsurile cuprinse în prezenta hotărâre urmează a fi reevaluate la finalul perioadei menționate la art.2.
Art.4 Comitetele locale pentru situații de urgență Șercaia și Voila vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia.

Timp de 14 zile, comuna noastră intră în scenariul rosu. Asta înseamnă că, pe cât posibil, evitați deplasările în această perioadă. Comuna Voila nu se închide, însă respectăm toate măsurile impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, în intervalul orar 23.00 – 05.00 nu ieșim din case decât dacă este absolut necesar. Iar dacă trebuie să ieșim, să mergem la serviciu, de exemplu, vom completa o declarație pe propria răspundere, pe care o veti găsi și la sediul primăriei din Voila. Dacă sunteți bolnav stați acasă și sunați medicul de familie. Vă rugăm să nu intrați în panică“, a declarat primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc.

Reamintim că, în urmă cu două zile, comuna Sâmbăta de Su a intrat în carantină timp de 14 zile.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.