Concert Damian Drăghici, de Ziua Iei, la Făgăraș


De Ziua Iei, care anul acesta se sărbătorește în a doua zi de Rusalii, la Făgăraș va fi organizat un eveniment deosebit.

Mai multe femei îmbrăcate în ii tradiționale românești vor face o paradă deosebită, iar un artist cunoscut va susține un concert pentru public.

,,Ziua Internațională a Iei se sărbătorește în fiecare an în 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene, iar anul acesta în cea de-a doua zi de Rusalii. Cetatea Făgăraş va găzdui acest eveniment, unica cetate din România cu pod rabatabil peste lacul de apărare. Pe acest pod, situat pe latura estică, veți putea vedea fete și femei care vor prezenta ii din toată Țara Făgărașului, iar la finalul paradei artistul Damian Draghici va încânta spectatorii cu meditații lăutărești în curtea interioară a cetății”, a anunțat Diana Gribincea Popa, managerul Casei de Cultură.

Damian Drăghici, foto Playtech

Tot de sărbătoarea internațională a iei vor fi prezente în zona Cetății și doamnele și domnișoarele care au câștigat concursul de ii ,,Mândră-i Țara Oltului” organizat în această primăvară de Casa de Cultură. Acestea vor apărea pe un calendar la începutul anului viitor, dar până atunci își vor expune costumele populare în 24 iunie, la evenimentul menționat.

Evenimentul va începe de la ora 15.00 și organizatorii au anunțat că intrarea va fi gratuită pentru toți cei care poartă ie sau cămașă.

Casa de Cultură mai anunță că oricine dorește să-și prezinte ia autentică la parada iilor din data de 24 iunie este rugat să sune la numărul de telefon 0268/211929, de luni până vineri, între orele 10.00 -17.00.

 

(Cristina Cornilă)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.