Cu amendă luată și rămași fără lemne


 

furt lemneMiercuri, 6 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila,  au oprit în trafic, pe DJ 104A în satul Drăguș, jud. Brașov o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiști au constatat faptul că vehiculul  era condus de către un bărbat în vârstă de 27 ani din com. Arpașu de Jos, jud. Sibiu și transporta cantitatea de 2,5 m3 lemn foc, esența fag, fără a deține documente legale de proveniență și aviz de însoțire pentru transport.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului Ocolului Silvic Arpaș, iar bărbatul a fost sancţionat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep., cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Tot miercuri a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila, au efectuat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic, ocazie cu care au depistat la domiciliul a trei persoane din com. Lisa, jud. Brașov, cantitatea totală de 3,3 m3 material lemnos de foc, esenţă fag și alun, pentru care, persoanele în cauză, nu au putut prezenta documente legale de proveniență.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Pădurile Făgărașului, iar cei în cauză au fost sancţionați, conform prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep., cu amendă în valoare totală de 9.000 lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.