De Mărțișor, Făgărașul se unește cu municipiul Câmpulung Moldovenesc pe tărâm cultural. Trupa Thalia, la un festival național


Trupa de teatru „Thalia” a Casei Municipale de Cultură Făgăraș a primit invitația de a participa în data de 1 martie la Festivalul Național Concurs pentru copii „În Lumea Lui Creangă”. Ajunsă la a IX-a ediție, manifestarea este organizată de către Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc și a prestigioasei reviste „Însemnări Bucovinene”, maestrul de ceremonii fiind cunoscutul om de cultură Constantin Tiron.

În anul 2014, activitatea Casei Municipale de Cultură Făgăraș s-a dezvoltat prin reînființarea secției de teatru și a trupei „Thalia” la inițiativa doamnei manager Diana Gribincea Popa. Iată că, în present, trupa se prezintă cu un colectiv închegat care, datorită seriozității în pregătire și repertoriu, este invitată la diferite festivaluri de gen din țară. Primul festival la care vom lua parte anul acesta îi va avea ca protagoniști pe tinerii actori: Daria, Ecaterina, Raul, Katerina, Florian, Cristian și Nectarie – elevi în clasele I-IV. Ei vor transpune scenic: Prostia omenească, Păcală, Povestea unui om leneș, Pupăza din tei și Punguța cu doi bani, bijuterii literare ale scriitorului fără pereche născut în ziua de 1 martie 1837 la Humulești”, a declarat Ionuț Sas, regizorul și mentorul trupei Thalia.

,,Copiii care fac parte din Trupa de teatru Thalia sunt minunați și merită să participe la acest festival. Mă bucur că ei învață despre Ion Creangă și în cadrul acestui eveniment vor putea afla mai multe lucruri frumoase despre operele marelui scriitor român“, a transmis maganerul Casei de Cultură Făgăraș, Diana Gribincea Popa.

Festivalul Național de Interpretare pentru copii ,,În lumea lui Creangă” va avea loc miercuri, 1 martie, în sala de festivități a Liceului Tehnologic nr 1 din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.