Pentru că avem multe de spus!

.

Din pădurea Făgăraşului se vor tăia anul acesta 866 metri cubi


padureVolumul de masă lemnoasă ce se va recolta în anul 2018 din fondul forestier al Făgăraşului este de 866 mc.

Fondul forestier al municipiului este administrat de Regia Publică Locală ,,Ocolul Silvic Pădurile Făgăraşului”. Regia propune volumul de masă lemnoasă recoltabil şi preţurile de vânzare a masei lemnoase, iar Consiliul Local al Făgaraşului dă ultima aprobare.

Potrivit listei de preţuri pentru valorificarea sortimentelor de masa lemnoasă, aferentă anului 2018, lemnul de foc adus până la un drum pe care poate intra autovehiculul de încărcare se va vinde populaţiei făgărăşene astfel:

1 mc. lemn de foc fag – 160 lei

1 mst. lemn de foc fag – 99,20 lei

1 mc. lemn foc stejar – 160 lei

1 mst. lemn foc stejar – 99,20 lei

1 mc. lemn de foc nesortat (răşinoase) – 60 lei

1 mst. lemn de foc nesortat (răşinoase) – 37,20 lei

Pot cumpăra material lemnos pentru consumul propriu persoanele fizice care au domiciliul în Făgăraş (obligatoriu la casă) şi care nu desfăşoară activitate economică în sensul reglementărilor comunitare în domeniul ajutorului de stat.

Cantitatea maximă de lemn de foc acordată spre vânzare pentru o familie este de 10 metri steri. Maximul este de 16 metri steri/locuinţă/an.

Lemnul rotund pentru industrializare se vinde la alte preţuri. Criteriile de stabilire a preţurilor au la bază specia arborelui şi mărimea diametrului, astfel că preţul pentru un metru cub începe de la 70,32 lei şi poate urca până la 1.428 lei.Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *