Pentru că avem multe de spus!

.

Distracție și voie bună la Festivalul Păstrăvului Făgărășean


festival peste7În acest sfârșit de săptămână făgărășenii au avut parte de un eveniment inedit în fața Cetății Făgăraș: este vorba de cea de-a IV-a ediție a Festivalului Păstrăvului Făgărășean. Peștele a fost la putere și a reușit să strângă sute de oameni dornici să deguste preparate delicioase din păstrăv, dar și din alte soiuri de pește, gătite de bucătari renumiți, să admire frumoasele obiceiuri din Țara Făgărașului și să se delecteze cu cele mai bune voci ale interpreților de muzică populară din zona naostră.

festival pesteCea de-a patra ediție a Festivalului Păstrăvului Făgărășean s-a dovedit a fi un real succes. Peștele a fost cel care i-a adus pe făgărășeni încă de la primele ore ale dimineții în fața Cetății Făgăraș. Copiii până în 14 ani au participat, începând cu ora 09.00 la un concurs de pescuit, iar de la ora 11.00  a avut loc și un concurs de gătit, trei grupe de elevi de la Liceul Tehnologic Dr Ioan Șenchea au preparat cele mai gustoase mâncăruri, bineînțeles ingredientul principal a fost peștele.

festival peste4Este a IV-a ediție a Festivalului Păstrăvului Făgărășean și ne bucurăm de mult soare, de voie bună. Am încheiat concursul de pescuit, copiii care au participat au fost premiați. Și eu sunt foarte bucuros că în Lacul Cetății din Făgăraș s-a prins știucă. Ne bucurăm de o ciorba de pește, de pește la grătar și de toate preparatele din pește gătite pentru făgărășeni“, ne-a spus Gabriel Vâju, director CCI Făgăraș, organizator al evenimentului.

festival peste6De la eveniment nu au lipsit expoziții cu unelte de pescuit, atelier de cusut și face-painting, expoziții cu vânzare, standuri ale producătorilor locali cu miere și sucuri naturale, hamsii, dar și topogane pentru cei mici. 

festival peste5Ca și reprezentant al Primăriei Făgăraș nu pot să spun decât că acest festival este o reușită! Am asistat la concursul de pescuit copii și mă bucură faptul că au venit într-un număr mare. S-au prins capturi frumoase, iar micuții au fost încântați de acest concurs. Avem noroc și de timp frumos și sperăm că lumea prezentă se distrează“, ne-a spus și administratorului municipiului Făgăraș, Marius Rica.

festival peste1De la ora 14.00 pe scenă au urcat interpreți de muzică populară din zonă, ansambluri folclorice, dar și trupe de dans. Cei care au încântat audiența au fost: Trupa Hansel & Gretel, Sirynx, Diana Gribincea, Ștefan Ramba, Bogdan Georgescu, Georgiana Pătrânjel, Mioara Marinca, Viorica Cerbu, Mariana Șandru, Mioara Greavu, Ansamblul de dansuri populare al Casei Municipale de Cultură. Invitați de onoare sunt Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Festivalul este organizat de Asociatia Păstrăvarii Făgărașului și cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Făgăraș.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.