Doi fraţi din Făgăraş au descoperit un mod uşor prin care poţi învăţa 33 de limbi străine


Alexandru Iliescu

Alexandru Iliescu

Doi făgărăşeni care au pus bazele unei aplicaţii de învăţat limbi străine s-au întors recent de la unul dintre cele mai mari târguri de educaţie şi tehnologie din lume. Târgul s-a desfăşurat la finele lunii ianuarie 2018 la Londra, sub denumirea de ,,Bett Show”. Târgul a adunat peste 130 de companii de pe tot Globul, printre participanţi numărându-se şi cea a făgărăşenilor care au creat Mondly.

Mondly este o aplicaţie care ajută utilizatorul să înveţe o limbă străină. Aplicaţia include nu mai puţin de 33 de limbi diferite şi până la momentul acesta a fost descărcată de pe internet de peste 25 de milioane de ori de oameni de pe întreaga planetă.

Cei care au creat-o sunt fraţi: Alexandru şi Tudor Iliescu. Ei s-au născut şi au copilărit în Făgăraş, după cum spun rudele lor.

Creaţia lor oferă utilizatorilor posibilitatea să înveţe gratuit următoarele limbi: spaniolă, franceză, engleză americană, engleză britanică, germană, arabă, rusă, chineză, italiană, afrikaans, portugheză, bulgară, croată, cehă, daneză, olandeză, finlandeză, greacă, ebraică, hindi, maghiară, indoneziană, japoneză, coreeană, norvegiană, persană, poloneză, română, suedeză, turcă, ucraineană și vietnameză.

Până în prezent, palmaresul aplicaţiei este format din mai multe premii internaţionale, printre care ,,App of the Year” 2017 în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Tudor Iliescu

Tudor Iliescu

Aplicaţia Mondly este disponibilă pe iPhone, iPad, Android și Web.

Pe lângă cei de la Mondly, pe lista participanților la evenimentul londonez s-au mai aflat alte patru companii românești, dar și alte zeci de nume mari din industria de profil precum Google, Encyclopaedia Britannica, Oxford University Press etc.

,,Bett Show” înseamnă prescurtarea de la British Educational Training and Technology Show. Este un târg anual în domeniul tehnologiei care se desfăşoară în Marea Britanie, începând din 1985. Evenimentul le-a oferit făgărăşenilor de la Mondly ocazia să prezinte cele mai avansate tehnologii cu care au cucerit piața învățării limbilor străine. Aceştia au prezentat platforma MondlyWorks, special creată de ei pentru mediul de afaceri, spre a permite companiilor multinaționale să le ofere angajaților o soluție de învățare rapidă a limbilor.
2 thoughts on “Doi fraţi din Făgăraş au descoperit un mod uşor prin care poţi învăţa 33 de limbi străine

  1. Alex

    Draga Floo, daca vrei sa afli adevarul poti sa dai un search dupa Mondly in Google Play. Vei descoperi 33 aplicatii Mondly (cate una pentru fiecare limba pe care o poti invata). Vei descoperi ca mai multe din ele au peste 1 milion de instalari. Apoi vei putea descoperi ca aceleasi aplicatii sunt disponibile si pe platforma Apple App Store.
    In concluzie, cele 25 de milioane de instalari sunt cat se poate de adevarate.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.