Două aparate de ventilare pentru spital! Banii vin de la BRD, iar aparatura va fi cumpărată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului


În perioada următoare, Spitalul municipal ,,Dr. Aurel Tulbure” va fi dotat cu două aparate de ventilare VG 70, în valoare totală de 36.000 de euro.

Cristiana Metea – preşedinte FCTF

,,Finanţarea vine de la BRD Groupe Societe Generale, fiecare aparat având o valoare de 18.000 de euro. Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului primeşte această sumă, prin Fondul de Urgență gestionat de Asociatia pentru Relatii Comunitare, şi va achiziţiona aparatele. Deja am făcut comandă la o firmă din România pentru cele două ventilatoare, care a răspuns că ar putea fi trimise pe la mijlocul lunii aprilie, însă noi facem tot posibilul să le avem mai repede. Iniţial, Fundaţia a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru un singur aparat de ventilare de acest tip şi ne-am propus să strângem 100.000 de lei. S-a strâns în urma campaniei o sumă bună, dar o vom direcţiona spre alte aparate, din moment ce deja avem finanţare pentru aparatele de ventilare respective. Nu oprim încă această campanie de strângere de fonduri, căci mai avem multe de cumpărat pentru spital, astfel că vom folosi banii astfel strânşi pentru un aparat de ventilaţie mecanică şi pentru un defibrilator, ambele necesare la Unitatea de Primiri Urgenţe. Primul costă 26.000 de lei, al doilea 15.000 de lei. În paralel, căutăm măşti şi combinezoane tot pentru spital. Suntem în legătură cu toţi furnizorii din ţară şi aflăm când aceste produse intră pe stoc”, a declarat Cristiana Metea, preşedinte Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului.

Aparatura menţionată mai sus vine în sprijinul medicilor și în completarea arsenalului de echipamente cu care personalul medical va lupta în perioada următoare pentru prevenția sau eventualele îmbolnăviri cu COVID-19 în rândurile comunității făgărășene.

 

(Cristina Cornilă)

 One thought on “Două aparate de ventilare pentru spital! Banii vin de la BRD, iar aparatura va fi cumpărată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.