Dragoni în Țara Făgărașului. Un sculptor lucrează de 15 zile la această operă


Pe străzile comunei Șinca Nouă este forfotă mare în această perioadă. Satul va găzdui un adevărat cuib al dragonilor. De 15 zile, un sculptor din județul Mureș lucrează la această operă de artă, pe care speră să o finalizeze până sâmbătă.

,,Mă numesc Ioan Ungur, sunt sculptor și sunt din județul Mureș, localitatea Nazna. Lucrarea pe care o fac aici a fost comandată de primăria comunei. Inițial, ar fi trebuit să fie o columnă a dacilor, dar s-a dovedit că trunchiul arborelui avea o scorbură mare în mijloc, așa că planul a fost schimbat. Noi am denumit noua lucrare drept ,,Cuibul Dragonilor”. Până acum am lucrat singur la ea 10 zile, iar în alte 5 zile am fost ajutat de un coleg. Sper să o termin până sâmbătă, să pot pleca și eu în weekend acasă”, a spus cel din mâinile căruia s-a născut familia de dragoni.

,,Am vrut să facem o columnă a dacilor. Așa cum romanii au Columna lui Traian la Roma, am vrut să avem și noi o coumnă a lui Decebal, cu Decebal în vârful ei, ținând un stegag de dac în mână. Am căutat un trunchi gros de paltin, l-am adus la Șinca Nouă, știind de la început că avea o scorbură la bază. Însă, abia după ce ne-am apucat de treabă, am văzut că de fapt scorbura urca până în vârfului copacului și era destul de mare, iar marginea trunchiului era destul de subțire pentru a mai putea fi sculptată columna. Așa am ajuns să facem dragonii. Vom face în comună un loc de joacă tematic pentru copii, unde va fi dusă lucrarea. Pe viitor, în acel parc tematic, vor apărea și alte personaje. Iar în privința columnei pot să vă spun că încă nu am renunțat la idee, o să o facem și pe aceea”, a explicat edilul Gheorghe Flucuș.

(Cristina Cornilă)

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.