După introducerea conductelor de apă şi canal, în satele comunei Hârseni se pregătesc drumurile pentru asfaltare


În toate satele comunei Hârseni s-au introdus apa şi canalizarea. Lucrarea, de un impact major pentru o comunitate rurală, a presupus, cum era de aşteptat, stricarea drumurilor. Drept urmare, la această oră se execută o altă lucrare mare şi subsecventă primeia, cea de modernizare a străzilor.

,,Infrastructura de apă şi canal a presupus introducerea a 34 de kilometri de conducte de apă, 33 de kilometri de conducte de canalizare şi vreo 10 kilometri de branşamente pentru 1.000 de gospodării. S-a creat disconfort, a fost praf, însă am demarat de curând şi lucrările de reparare a drumurilor”, a declarat primarul comunei Hârseni, Mihai Oltean.

14 kilometri de drumuri vor fi reparaţi şi asfaltaţi pe raza întregii comune, în satele Hârseni, Copăcel, Mărgineni şi Sebeş.

,,Anul acesta ne ocupăm de 7 dintre cei 14 kilometri. Este vorba de drumurile care au mai fost asfaltate şi care s-au stricat din cauza introducerii conductelor. Pe aceşti 7 kilometri vom face decopertare şi vom înlătura surplusul rezultat până la finele anului, urmând să intre în asfaltare la anul, laolaltă cu ceilalţi 7 kilometri de drumuri, care nu au mai fost asfaltaţi niciodată”, a spus edilul.

Proiectul ,,Modernizare drumuri comunale în comuna Hârseni” presupune o cheltuială de 10,5 milioane de lei. Aproape toţi banii au fost accesaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2), mai puţin un procent de 2% din sumă, care este contribuţia Primăriei şi care se reflectă în avize, studii geotehnice sau ridicări topografice. Un singur constructor se ocupă de asfaltarea drumurilor din cele 4 sate ale comunei.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.