Există finanțare pentru centrul de copii cu nevoi speciale de la Cincu. 150.000 de euro!


Veste bună legată de înființarea viitorului centru de copii cu nevoi speciale din comuna Cincu. Recent, a fost semnat contractul de finanțare, în valoare de 150.000 de euro, la ADR Centru Alba Iulia.

clădirea în care va funcționa centrul

La ora aceasta, singurul centru pentru copiii cu dizabilități din Țara Făgărașului funcționează la Făgăraș. Este vorba despre Centrul ,,Sfântul Nectarie” din cadrul ADIF, acolo unde aproximativ 35 de copilași fac diverse terapii.

Însă, potrivit primarului comunei Cincu, Sorin Suciu, la nivelul Țării Făgărașului sunt mult mai mulți copii care ar avea nevoie de terapii.

Clădirea din Cincu în care va funcționa acest centru era în trecut un centru de pictură. Imobilul se află situat în mijlocul satului. Transformarea clădirii în centru pentru micuți presupune renovarea ei din temelii: acoperiș, tavane, introducerea de grupuri sanitare, izolație termică, montare centrală pe gaz, fosă spetică, parchet, gresie, dotări corespunzătoare cu aparatură etc.

Proiectul cu fonduri europene are o valoare de 150.000 de euro, din care dotările se ridică la suma de 50.000 de euro.

Proiectul a fost realizat prin Grupul de Acțiune Locală Valea Sâmbetei (GAL).

,,De curând am fost la Alba Iulia și am semnat contractul de finanțare, la ADR Centru. Cu câteva săptămâni înainte am fost informați că proiectul a fost acceptat la finanțare pe fonduri europene. Următoarea etapă presupune perfectarea contractelor de achiziție”, a declarat Sorin Suciu, primarul comunei Cincu.

Părinții care își vor duce pe viitor copiii să facă diverse activități în cadrul centrului nu vor plăti bani pentru terapii. Comunele înscrise în GAL Valea Sâmbetei vor suporta cheltuielile copiilor.

,,Am realizat o statistică la nivel de Țara Făgărașului și am constatat că ar fi în jur de 70 de copilași cu probleme. Făgărașul are un centru, acolo unde fac terapii aproximativ 35 de copii. Iar ceilalți, până la 70 de copilași, merg la Brașov. Un astfel de proiect social era inclus în GAL Valea Sâmbetei, așa că în luna decembrie 2019 m-am hotărât să semnez acest proiect. Un avantaj pe care comuna Cincu l-a avut în accesarea acestui proiect a fost că noi suntem acreditați social, pentru faptul că de trei ani de zile avem o cantină socială. Mai trebuie acum să obținem licența și pentru viitorul centru pentru copii cu dizabilități”, a mai declarat primarul Suciu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.