Pentru că avem multe de spus!

.

Făgăraş: Medicii de familie pot solicita suplimentarea dozelor de vaccin


dr. Nicoleta Malene

dr. Nicoleta Malene

Cu o săptămână în urmă în cabinetele medicilor de familie din Făgăraş au ajuns câte 20 de doze gratuite de vaccin antigripal. Numărul dozelor a fost unul destul de mic, comparativ cu necesarul din fiecare an. Însă, de ieri, medicii au fost informaţi că mai pot cere şi alte doze, dacă mai au nevoie.

,,Am terminat repede cele 20 de doze primite. Deja pacienţii, care obişnuiau să se vaccineze în fiecare toamnă, întrebau de mult timp de ele. Vaccinurile primite anul acesta sunt marca Influvac. Ieri am fost informaţi printr-un mail de către Direcţia de Sănătate Publică despre faptul că de acum mai putem comanda şi alte doze, dacă mai avem solicitări de la pacienţi, iar solicitări de la pacienţi cu siguranţă că vor mai fi. Este foarte important de ştiut de către aceştia că nu pot fi vaccinaţi dacă sunt deja răciţi”, a declarat medical de familie Nicoleta Malene. vaccin

Dacă nu sunteţi în categoriile de pacienţi care au prioritate la vaccinare (vârstnici, gravide etc), puteţi achiziţiona vaccinul contra cost din farmacii.

Unităţile farmaceutice din zona noastră s-au aprovizionat din timp cu vaccinuri antigripale pentru cei care au decis să nu mai aştepte după dozele gratuite de la stat.

La ultima verificare a reporterilor noştri în unităţile farmaceutice din oraş, la începutul lunii octombrie, vaccinurile costau după cum urmează:

Farmacia Dona Făgăraş – vaccin Vaxigrip – 54 lei

Farmacia Medifarm Făgăraş – vaccin Influvac – 52 lei

Farmacia Vitafarm Făgăraş – vaccin Vaxigrip – 56 lei

Farmacia Polen Farm Victoria – vaccin Influvac – 52 lei

Vaccinul antigripal se face în umăr şi produce efecte până la încheierea sezonului rece.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.