Pentru că avem multe de spus!

.

Făgărășean: „La o secție de votare din Roma am stat la coadă să votez!“


Încet, dar sigur, ardelenii și în special făgărășenii stabiliți în diaspora s-au prezentat în număr mare la secțiile de votare până la această oră. Mulți dintre ei i-au și transportat, gratuit, pe românii care și-au dorit să voteze, însă nu au avut la îndemână un mijloc de transport.

Unul dintre făgărășenii stabiliți în Roma, Italia, ne-a scris că stă la coadă la o secție de votare pentru a-și exercita dreptul la vot. Însă ne-a zis că, spre deosebire de alegerile europarlamentare, unde s-a stat la coadă chiar și 8-9 ore, iar mulți dintre români nici nu au mai apucat să voteze, acum totul a durat doar 30 de secunde.

Adrian Comșa s-a dus să voteze, împreună cu familia lui, la Consulatul Român din Roma. Dacă la primul tur al alegerilor prezidențiale nu a fost coadă și a ieșit după doar câteva minute, acum a fost nevoit să aștepte la o coadă de peste 100 de persoane pentru a putea vota. Asta deși vremea de afară din Roma nu a fost una tocmai potrivită. Chiar și așa, întregul proces de votare a durat doar 30 de secunde, ne-a povestit făgărășeanul.

„Noi, făgărășenii, stabiliți în Roma și diaspora ne dorim foarte mult să reconstruim România după modelele pe care le-am văzut în străinătate, luând ce este mai bun din asta. Iată de ce toate problemele personale le lăsăm acasă și ne ducem la vot pentru a da un viitor următoarelor generații. Deși cozile care se găsesc în fața secțiilor de votare din diaaspora nu au dispărut, speranța și entuziasmul sunt foarte mari, iar lucrul pozitiv și diferit față de alegerile trecute, adică cele europarlamentare, este că, pentru a vota în străinătate ai acum nevoie de doar 30 de secunde. Iată că tehnologia ne dă speranța ca într-un viitor, cei 5 milioane de diasporeni să voteze online. Ceea ce ne va da încrederea și oportunitatea să fim mai aproape de România și să o construim împreună. Noi ne dorim ca viitorul președinte să fie la fel ca marii conducători ai României și să scrie istorie, iar „acolo unde au scuipat boierii să te sărute domnitorul“. Trebuie să demonstrăm că și noi, cei din noua generație, are o mare responsabilitate și suntem patrioți, chiar dacă distanța ne desparte“, ne-a spus Adrian Comșa.

Și alți făgărășeni stabiliți în străinătate ne-au scris că au fost la vot și îi îndeamnă și pe făgărășenii de acasă să facă același lucru.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.