Făgărașul a fost în weekend capitala tenisului de masă


 

Febra tenisului de masă a cuprins Făgărașul în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat. Chiar putem spune că municipiul nostru a fost capitala acestui sport în luna iulie.

Aproximativ 220 de pasionați ai acestui sport s-au prezentat sâmbătă și duminică la a doua ediție a turneului de categoria A ,,Turnirul Cetății Făgărașului”, finanțat de Municipiul Făgăraș, care s-a desfășurat în sala mare de sport a Colegiului Național ,,Radu Negru”.

Organizatorii evenimentului au fost, ca și la prima ediție, profesorul Cătălin Ivan și avocatul Petru Malene, ei înșiși practicanți ai acestui sport.

20 de mese au fost amenajate pentru competiția aceasta, iar categoriile la care s-a concurat au fost: Open, Elite, Avansați și Hobby, primele două desfășurându-se sâmbătă, iar următoarele duminică.

,,La ediția aceasta au fost participanți din toată țara, de la Suceava și Botoșani, până la București, Iași, Timișoara, Hunedoara, Brașov, Sibiu, Câmpulung Muscel, Deva, Pitești, Hațeg, Piatra Neamț, Brăila, Ploieșțti, Bușteni etc. Le mulțumim Primăriei Făgăraș, Clubului Sportiv Municipal Făgăraș și Colegiului ,,Radu Negru”, fără de care nu am fi putut duce la bun sfârșit această minunată ediție. Nu pot să nu mă bucur pentru faptul că doi făgărășeni au obținut rezultate remarcabile: Gherghel Cristian a luat medalie de aur la categoria ,,Începători”, iar Vizoli Alexandru a obținut locul III la categoria ,,Avansați. De remarcat a fost și evoluția făgărășenilor Restea Lucian și Ciky Cornel, care au obținut locul V la ,,Avansați, a declarat prof. Cătălin Ivan.

 

Iată câștigătorii ediției:

Open

Loc I: Petho Mihaly Jr. – Racoșu de Jos

Loc II: Stoica Mihai – Hațeg

Loc III: Bădescu Ștefan – Câmpulung Muscel

Loc III: Hoancea Eugen – Deva

 

Elite

Loc I: Mutrescu Eugen – Timișoara

Loc II: Roman Iulian – Brașov

Loc III: Petrescu Liviu – Pitești

Loc III: Govoreanu Florin – Cisnădie

 

Avansați

Loc I: Triff Raul – Deva

Loc II: Vaida Gheorghe – Sibiu

Loc III: Santa Robert – Băile Tușnad

Loc III: Vizoli Alexandru – Făgăraș

 

Hobby

Loc I: Gherghel Cristian – Făgăraș

Loc II: Vintilă Marius – Sibiu

Loc III: Dimache Marian – Brăila

Loc III: Beschiu Daniel – Sibiu

În România, la ora actuală există 6.000 de sportivi în sistemul competițional destinat amatorilor de tenis de masă, sistem din care face parte și competiția de la Făgăraș.

(Cristina Cornilă)

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.