Fata care a supravieţuit cu 1% şanse, la mâna medicilor de la privat


Despre Elena – Ramona Poplahov am scris acum 5 ani. Era bolnavă şi atunci, este şi acum. Suferă de o boală rară, iar statul român nu are medici în spitalele sale care să ştie să o vindece. Doctorii care o pot opera lucrează doar la privat, iar Elena are nevoie de două intervenţii chirurgicale. Operaţiile costă peste 21.000 de euro, iar tânăra are un venit lunar de numai 1.000 de lei, compus dintr-o pensie de handicap şi una de boală.

Locuieşte în Victoria, are 27 de ani şi 1,83 m înălţime. Boala de care suferă se întâlneşte la 1 din 15.000 de oameni. Sindromul Marfan, descoperit pe când avea 20 de ani, face ca venele sale să se alungească şi să plesnească. Fata este oricând în pericol să facă hemoragie internă.

 

,,Am stat 32 de ore cu aorta plesnită

Elena PoplahovPe când avea 20 de ani, tânăra a aflat adevărul cumplit despre boala de care suferă. ,,Am ajuns la operaţie, la Spitalul Fundeni, pentru că aorta mi s-a rupt deasupra inimii. Am stat 32 de ore cu ea ruptă, fără să ştiu. Intervenţia a fost cu un risc foarte mare, am avut şanse să trăiesc de 1%. Doctorul care m-a operat mi-a spus că nu a mai întâlnit un caz similar de 20 de ani. Atunci am descoperit că sufăr de acest Sindrom Marfan”, povesteşte Elena.

Pe venele sale au fost montate 3 secţiuni din plastic

,,Vena principală care alimentează inima cu sânge este formată din trei tronsoane – ascendentă, descendentă şi abdominală. Mie mi s-a rupt pe fiecare din tronsoane, astfel că am trei secţiuni din plastic la ora actuală. Următoarele două intervenţii pe care trebuie să le fac presupun înlocuirea unei noi bucăţi din venă cu una din plastic, acolo unde se întâlneşte ascendenta cu descendenta, precum şi implantarea unor vase de sânge din plastic care duc la coloană. Prima dintre operaţii costă 12.000 de euro, iar următoarea depinde de rezultatul primeia şi poate urca tot până la aceeaşi sumă”, explică tânăra.

Cele două intervenţii pot fi efectuate doar la clinica privată Monza din Bucureşti.

,,Eu am fost la Spitalul Fundeni şi am făcut un tomograf. Cu acesta m-am dus la clinica privată, iar doctorii de acolo mi-au explicat că, la cum arată, sunt absolut necesare cele două operaţii. Cei de la Fundeni s-au uitat la mine şi nu au ştiut ce să-mi zică. Astfel că, nefiind într-un spital de stat, intervenţiile chirurgicale costă extrem de mult. Eu am un venit lunar de 1.000 de lei. Cu aceşti bani fac cel mult un tomograf”, spune Elena Poplahov.

Fata a suferit până acum 3 intervenţii chirurgicale, ultima dintre ele fiind făcută tot la clinica Monza.

De la Sindromul Marfan, Elena a făcut şi complicaţii – în timp i s-a format un chist pe măduva spinării, foarte dureros.

Tănăra nu are un loc de muncă din cauza sănătăţii sale. Cei care doresc să o ajute pot dona bani în conturile BCR deschise pe numele Poplahov Elena Ramona:

Cont în lei BCR-
RO95RNCB0060073830990006

Cont în euro BCR-
RO68RNCB0060073830990007

Click pentru a dona direct AICI https://www.facebook.com/donate/247554356197789/?donate_ref=messenger_share_www
One thought on “Fata care a supravieţuit cu 1% şanse, la mâna medicilor de la privat

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.