Femeie din Ticuș agresată de un individ cu o drujbă


O vârstnică din Ticuș a fost atinsă ieri de lanțul unei drujbe, manevrată de un bărbat. Rănile femii nu au fost grave, iar aceasta a refuzat să fie dusă la spital.

Cazul a fost făcut cunoscut de către Erwan Joliff, știut drept ,,francezul din Cobor”. Bărbatul este coordonatorul serviciului voluntar de pompieri și absolventul unui curs de prim ajutor.

,,În seara asta (n.r. miercuri seara) am fost anunțat de centrul operational ISU Brasov de un incident în Ticuș, implicând o persoană de sex feminin rănita cu o drujbă. Am fost trimiși să evaluam situatia, căci persoana respectivă a precizat ca nu vrea sa fie transportată la spital. Am ajuns după 13 minute și am găsit o femeie bătrână care a fost agresată de un individ cu o drujbă și rănită la nivelul abdomenului. Din fericire, ranile provocate de lanțul drujbei erau relativ superficiale, dar agresiunea putea sa aibă un curs mult mai dramatic dacă drujba ar fi atins persoana cu câteva centimetri mai departe“, spune francezul din Cobor.

Acesta susține că a acordat primul ajutor și a păstrat legătura cu dispeceratul pentru transmiterea tuturor împrejurărilor despre incidentul survenit, iar mai departe cazul va fi investigat de poliție.

,,Ce s-a întâmplat în acest caz din punct de vedere al serviciilor de urgenta iîn comuna noastra mi se pare exemplar de eficiență și economia de resurse. Dacă nu am fi existat, ar fi trebuit să se deplaseze o ambulanță din Rupea sau Făgăraș ,cu tot ce înseamnă cheltuieli pentru stat. Am zis și mă repet: intervențiile pompierilor voluntari în mediul rural, pe partea de primul ajutor, ar trebuie sa fie normalitate. Din păcate, la moment actual în România, ce facem noi ca pompieri voluntari este absolut o noutate si multi inca nu accepta lucrul asta“, mai spune Joliff.

Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “lovirea sau alte violențe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor“, au declarat reprezentanți ai IPJ Brașov.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.