Pentru că avem multe de spus!

.

Festivalul EvadArt, la 10 ani!


evadartEvadarea în Artă sau EvadArt, mai pe scurt. Un spectacol care a reușit să adune, în ultimii 10 ani, copiii, tinerii făgărășeni, în cadrul unui festival plin de talente! Peste 3.000 de elevi patitcipanți în toate cele 10 ediții, peste 1.000 de spectatori, 50 de profesori coordonatori nual și 74 de școli participante până în prezent.

Organizat de către Fundatia Culturală Negru Vodă, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură, EvadArt a ajuns în acest an la cea de-a 10-a ediție. Potrivit directorului Fundației Culturale „Negru Vodă“, Codrina Anghel, ediția din acest an va fi una specială și speră ca numărul participanților să fie și mai mare față de cel de anul trecut. De asemenea, aceasta face și un apel către făgărășeni:

Dragi prieteni, cel de-al treilea copil al meu, festivalul EvadArt împlineste anul acesta 10 ani. Mare bucurie! Anul trecut am avut 637 de copii inscrisi… ma astept ca acum sa avem mai multi. Am inceput deja pregatirile pentru atelierele de creatie si spectacolele-concurs. Multe surprize si multe evenimente. Desigur, marea problema este aceea a finanțării. Pentru că imi doresc să păstrez independența acestui proiect, m-am gandit că soluția e tot în noi înșine. Așa că încerc să îmi conving prietenii care cred în puterea educației prin artă să susțină un festival care acum se desfășoară pe o perioadă de 10 zile și la care asteptam să se înscrie peste 700 de copii, 50 de profesori coordonatori. 3 trupe de teatru invitate. Rezultatele sunt: 3 ateliere de creatie, 3 spectacole-concurs, expoziție de arte vizuale, spectacol-lectură, spectacol de gală, peste 1000 de spectatori, antologie de creatie literară, catalog de arte vizuale, cărora li se adaugă și cele 3 spectacole de teatru la care acum lucrăm. Cu toată speranța am decis să vă vorbesc vouă, oameni dragi și buni, știind că acest demers nu va rămâne fără ecou în sufletele voastre.
Imi e de mare folos sa deveniti ambasadori ai acestui proiect si eventual sa le vorbiti despre el unor prieteni care ar putea sa-l sustina“, a scris Codrina Anghel pe o rețea de socializare.

Înscrierile au început deja, ultima zi este 31 martie, respectiv 23 martie – secțiunea arta cuvântului și arte vizuale și 31 martie secțiunile tradiții, artele spectacolului.

Tot în luna martie se desfășoară atelierele de fotografie, teatru și scriere.

Festivalul EvadArt se va organiza în perioada 10-20 aprilie. Timp de 10 zile vor fi spectacole-concurs, expoziții, teatru.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.