Pentru că avem multe de spus!

.

Festivalul Narciselor de la Vad se ţine pe 7 ha, din cele 398 ha populate cu flori


Primăria comunei Şercaia a definitivat lista artiştilor care vor cânta la deschiderea oficială a Poienii Narciselor de la Vad. După ultimele discuţii avute de primarul Paltin la finele săptămânii trecute cu artistul Ionuţ Fulea, acesta a confirmat că va cânta la Vad împreună cu taraful său.narcise6

Pe lista celor care vor urca pe scenă în ziua de 12 mai 2019 se mai află Ansamblul folcloric Făgăraşul condus de Ioan Ionuţ, precum şi artişti locali din zonă.

În anii anteriori, acest festival se desfăşura în vecinătatea sărbătorii ,,Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elema” (21 mai), însă de data aceasta oficialităţile au luat decizia să mute evenimentul în prima parte a lunii mai, pentru că atunci se găsesc mai multe narcise înflorite.

Până în 12 mai, edilul Cristinel Paltin spune că va fi pregătită şi igienizată zona unde se va ţine festivalul.

La Vad sunt 398 de ha aflate în arie protejată, pe care cresc narcise. Doar 7 dintre acestea sunt ale comunei, iar celelate 391 de hectare au proprietari privaţi. Oamenii au multe interdicţii pentru folosirea proprietăţii lor din cauza ariei protejate. Pot, însă, să cosească terenul în a doua jumătate a anului, începând din iulie.

Festivalul Narciselor se organizează de fiecare dată doar pe cele 7 ha ale comunei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.