FOTO Cum s-a sărbătorit, după Covid, Ziua Eroilor la Făgăraș


De ziua Înălțării Domnului se serbează în fiecare an și Ziua Eroilor. Se întâmplă astfel din anul 1920, de când s-a dat Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920.

În această zi, după Liturghie, sunt oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troițele și monumentele închinate acestora din țară și din străinătate.

La Făgăraș, față de alți ani, Ziua Eroilor s-a sărbătorit cu puțini oameni sau chiar în absența lor totală. Dacă, espre exemplu, la Biserica din cartierul Galați (unde există și un monument închinat eroilor) au fost câțiva enoriași prezenți, la cimitirul nou de pe Șoseaua Combinatului s-a auzit astăyi doar vocea preotului.

Reprezentanții instituțiilor nu au participat, dar au trimis coroane de flori.

 

În timpul comunismului, Ziua Eroilor a fost schimbată la data de 9 mai, după care s-a revenit la data inițială. Se păstrează tradiția și, în toată bisericile din țară și străinătate, în această zi, se face pomenirea eroilor români ce au căzut pe toate câmpurile de luptă de-a lungul veacurilor pentru libertate, dreptate, credință, dar și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

 

 

La Catedrala din centrul Făgărașului, slujba s-a ținut afară, iar părintele Ioan Ciocan, după slujba Parastasului pentru eroii neamului, le-a vorbit enoriașilor despre însemnătatea acestei sărbători naţionale bisericeşti.







Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.