FOTO | Făgărașul intră în rândul orașelor cu zone urbane împădurite. Aproape 3.000 de puieți și arbori au fost plantați de voluntari în mai multe zone ale orașului


  • În mai multe zone din municipiu au avut loc, vineri și sâmbătă, acțiuni de plantare de arbori. Astfel, a luat naștere prima mini pădure urbană din Făgăraș, realizată cu ajutorul Asociației Act for Tomorrow, Primăria Făgăraș și voluntari.

Aproape 3.000 de puieți și arbori au fost plantați zilele acestea cu ajutorul voluntarilor, la inițiativa Pirmăriai Făgăraș și a Asociației Act for Tomorrow.

Vineri, 300 de puieți, întinși pe o suprafață de 100 m², au fost plantați în curtea Grădiniței Prichindeii. Pădurea urbană cuprinde trei tipuri de specii autohtone: stejar pedunculat, stejar brumăriu și paltin de munte.

A doua etapă a mini împăduri a avut loc sâmbătă, iar asociația Act For Tomorrow, Primăria Municipiului Făgăraș și echipa de voluntari, au întreprins acțiuni de plantare de arbori în mai multe zone ale municipiului. Au fost plantați aproape 3.000 de arbori pe Strada Doamna Stanca după benzinărie, la Spitalul Municipal „Aurel Tulbure” și la Centrul Școlar de Educație Inclusivă în spatele Colegiului „Aurel Vijoli”.

,,Am fost prezenți la evenimentul de regenerare urbană a municipiului Făgăraș. O regenerare urbană care presupune creșterea suprafeței de spațiu verde prin arbori și arbuști, arburi mature, dar și puieți. Pe strada Doamna Stanca am plantat 75 de puieți de frasini mature, care au între 2 m jumătate – 3 m jumătate. Sunt arbori care, începând din primăvară, își formează un coronament. Vineri, am realizat prima pădure mini urbană din Făgăraș, în cadrul Programului cu Primăria Făgăraș și Grădinița Prichindeii. Aici au fost plantați 300 de arbori plantați pe o suprafață de 100 mp. Tot astăzi, sâmbătă, am mai plantat încă 2.500 puieți în cadrul curții Școlii Speciale din cartierul Combinat, dar și în curtea Liceului ,,Aurel Vijoli’’, unde am plantat 400 de puieți. Vom continua în primăvară, în urma mapării curților instituțiilor de învățământ din Făgăraș și vom încerca să aducem minim pădure urbană de 300 de puieți, pentru că acesta este recomandarea Ministerului Mediului pentru păduri urbane’’, a declarat Andrei Coșuleanu, președintele Asociației Act for Tomorrow.

,,Făgărașul intră în rândul orașelor cu zone urbane împădurite. Mulțumim celor de la Asociația Act For Tomorrow, pentru că au ales să vină și în orașul nostru cu asemena acțiuni. Astăzi, sâmbătă, împreună cu cei de la asociație și cei 60 – 70 de voluntari prezenți, am plantat aproximativ 75 de puieți de Frasin. Zonele în care am plantat sunt strada Doamna Stanca și zona de lângă spitalul municipal. Aceste acțiuni de împădurire urbană continuă și în zilele viitoare și sunt vizate mai multe grădinițe și licee. Mulțumim tuturor celor care au participat la aceste acțiuni și celor de la Asociația Act for Tomorrow’’ a spus Alex Luca, coordonator al acțiunii.

Pe viitor, Primăria Făgăraș, împreună cu Asociația Act for Tomorrow, își propun cât mai multe acțiuni asemănătoare care ajută la îmbunătățirea și înfrumusețarea municipiului.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.