FOTO/VIDEO| Cadre militare, în vizită la Colegiul Național „Radu Negru“


  • Cu prilejul Zilei Armatei României, sărbătorită în 25 octombrie, mai multe cadre militare s-au aflat astăzi la Colegiul Național „Radu Negru“, pentru a le prezenta elevilor oferta educațională şi avantajele alegerii cariereri militare.

 

Evenimentul, organizat anual, presupune deplasarea militarilor în şcoli, în scopul promovării acestei profesii. Se adresează instituţiilor civile de învăţământ, reprezentând cea mai bună ocazie pentru elevii claselor terminale de a se informa cu privire la oferta educaţională şi profesională a Ministerului Apărării Naţionale.

În acest sens, elevii de clasa a VII-a, a VIII-a, dar și elevii claselor a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național „Radu Negru“ au avut posibilitatea de a se informa asupra acestei meserii direct de la cei care o practică.

Sărbătorim ziua Armatei, iar Colegiul Național „Radu Negru“ găzduiește, pe de o parte, o expoziție de echipamente militare, iar pe de altă parte, în cabinetul de limba română se fac prezentările ofertelor educaționale. De la ora 11.00 la ora 12.00 avem reprezentanții Academiei Forțelor Aeriene, în prima parte am avut reprezentanți de la alte instituții. A fost prezentată și oferta educațională atât pentru elevii de liceu, cât și pentru cei de gimnaziu. Iar în curtea școlii este prezentată o expoziție de tehnică militară“, ne-a declarat directorul Colegiului Național „Radu Negru“, prof. Maria Racu.

În curtea Colegiului elevii au putut vedea veste antiglonţ, cască, ochelari de protecţie, binoclu, dar şi armament uşor de infanterie. Iar în paralel, într-o sală de curs, elevii au putut afla mai multe informaţii despre cariera militară.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.