FOTO – VIDEO | Pe aici nu se trece! Drumul spre Cincșor, blocat de peste 100 de oameni. ,,Drumul este foarte prost, ne rupem mașinile!”


  • DJ 105, Cinșcor – Cincu, este blocat total de peste 100 de persoane încă de azi-dimineață.
  • Oamenii, nemulțumiți de calitatea proastă a drumului, a modului în care arată, au blocat accesul încă de la primele ore ale dimineții, în semn de protest.
  • Ce spune primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc

,,Oamenii au blocat drumul din cauza condițiilor extrem de proaste, a modului în care arată. Am avut parte doar de promisiuni, nici acum nu a început reabilitarea lui, deși încă din primăvară au fost primiți bani de la Consiliul Județean Brașov pentru reabilitarea lui. Și eu, abia mi-am scos mașina din service, efectiv se dezmembrează mașinile pe această porțiune de drum, vorbim de 2 km de drum între Voila și Cincșor. Am trecut azi-dimineață pe acolo și nu am putut trece, au blocat drumul. A trebuit să ocolesc pe la Rucăr să ajung în Făgăraș. Le-am spus, însă, oamenilor, că nu asta este soluția, să suferim tot noi. Ci să mergem la Primăria Voila, să mergem la Consiliul Județean Brașov, să ne spunem nemulțumirile”, a spus o localnică.

Ce spune primarul

Contactat telefonic, primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc, este la fața locului și discută cu oamenii.

,,Înțeleg nemulțumirea acestora, eu am venit să le spun că drumul va fi reparat chiar în perioada următoare. Mâine (nr. 19 iulie 2022), ma duc să semnez contractul cu firma câștigătoare, iar în două săptmâni va fi turnat un asfalt nou pe această porțiune de drum. Dar nici aceasta nu este soluția cea mai bună. În continuare vor trece mașini mari pe acest drum, iar acesta se va strica. Cea mai mare problemă este podul de la Voila, iar acolo nu sunt eu răspunzător, ci Consiliul Județean Brașov. Totul se învârte în jurul unei singure hârtii pe care cei de la Hidroelectrica nu vor să o emită sau nu știu de ce tot întârzie atât ei”, a declarat, pentru Salut Făgăraș, primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc.

Reamintim că în primăvara acestui an, Drumul Judeţean 105, care porneşte din comuna Voila (de la intersecţia cu DN 1) și care trece prin localităţile Cincşor şi Cincu şi ajunge la limita cu judeţul Sibiu, în lungime de 18,8 kilometri, a făcut obiectul a nu mai puţin de trei proiecte investiţionale ale Consiliului Judeţean Braşov, aflate în diverse stadii de implementare: refacerea unei alunecări de teren situate în zona comunei Cincu, reabilitarea carosabilului pe întreaga lungime a drumului şi construirea unor alternative de ocolire a satelor de pe traseu, respectiv construirea unui pod nou peste Olt, în comuna Voila. Lucrări care nici până acum nu au început.

Ca să nu mai vorbim că, în contextul în care Grupul de Luptă al NATO pentru România este amplasate la 10 kilometri distanță de podul de la Voila și în contextul în care podul este vital pentru transportul blindatelor militare, Hidroelectrica invocă diferse pretexte pentru demolarea podului vechi și ridicarea podului nou.

(Alina ROMAN)

foto: Adrian Nițu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.