FOTO – VIDEO | Polițiștii locali, chemați la ședința de Consiliu Local. Unul din consilieri s-a pus pe locul primarului și nu a mai vrut să plece


Din nou circ în Consiliul Local. De data aceasta a fost nevoie și de intervenția polițiștilor locali. Unul din consilierii locali, Cristian Ludu, care era și președinte de ședință, s-a pus, chiar înainte ca ședința să înceapă, pe locul primarului. Acesta a declarat că are dreptul să se pună oriunde și, cu toate că polițiștii locali au încercat să îl îndrume spre locul președintelui de ședință, acesta nu s-a conformat.

Ca atare, ședința de Consiliu nu a putut să înceapă.

,,Cei doi, Ludu Aurel și Cupu Lucian, au pus la cale o strategie prin care, după comisii, Cristian Ludu s-a pus în locul meu. Eu aveam toate documentele, ochelarii, o hârtie pe care era scrisă ordinea consilierilor în sala de ședințe. Însă, am văzut că lucrurile mele nu mai erau acolo, iar domnul Cristian Ludu era pe scaunul pe care stă primarul. L-am rugat să meargă aoclo unde este locul președintelui de ședință, așa cum este el la această ședință. I-am explicat, conform ordonanței 57, art 155, că primarul organizează ședința de Consiliu Local, iar președintele menține ordinea și conduce ședința. Nu a vrut să înțeleagă, așa că am făcut, conform legii, apel la Poliția Locală. Aceștia i-au explicat domnului să se mute la locul lui, însă nici așa nu a dorit să înțeleagă. Așa că ședința nici nu a putut începe. Dacă un consilier local nu respectă legea cu bună știință, deranjează ședința de Consiliu, atunci ce exemplu dă el cetățenilor?”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Pe de cealaltă parte, consilierul Cristian Ludu a declarat că ,,în calitate de președinte de ședință, am deschis ședința, a fost statutară, am respectat Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local. Am văzut că domnul primar i-a spus secretarului primăriei să părăsească sala, așadar acesta a făcut un abuz. Doamna avea datoria să fie prezentă la ședință. Pe acest loc stă președintele de ședință de mult timp, nu i-am împrăștiat nimic pe birou”.

Însă, la ultima ședință de Consiliu Local, organizată în luna august, se vede cum președintele de ședință de atunci, respectiv Leabu Iuliana, a stat în partea cealaltă a sălii de ședințe, așa cum este, de fapt, prevăzut de organizatorii ședinței.

Locul președintelui de ședință de luna trecută

Locul președintelui de ședință de luna trecută

Așadar, ședința de Consiliu Local nu a mai avut loc, însă a fost convocată o nouă întâlnire pentru astăzi, la ora 19.00.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.