Pentru că avem multe de spus!

.

(FOTO) Ziua Jandarmeriei, sărbătorită cu mare fast la Cetatea Făgăraș!


DSC07514

169 de ani s-au împlinit de la înființarea Jandarmeriei Române! Cu această ocazie, jandarmii din tot județul au ales ca evenimentul care marchează acest eveniment să aibă loc la Făgăraș. Mai ales că, tot în acest an, mai precis pe 29 ianuarie, s-au împlinit și 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei în Ardeal.

Astfel, încă de la ora 12.00, în fața Cetății Făgăraș, făgărășenii au putut admira o expoziție de tehnică și materiale de intervenție, expoziție foto-documentară și de artefacte (a fost prezentată replica Sabiei lui Ștefan cel Mare și Sfânt adusă la Brașov în Anul Centenar 2018. Această sabie este păstrată la Muzeul Topkapi din Istanbul). De asemenea, au putut urmări și exerciții demonstrative cu câinii de serviciu. Iar copiii până în 14 ani s-au putut da cu tiroliana deasupra lacului Cetății.

De la ora 15.00, în fața Cetății Făgăraș a avut loc și un ceremonial militar și religios. Invitați au fost și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, dar și prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

„Mă bucur foarte mult că mă aflu aici, la împlinirea a 100 de ani de Jandarmeria Română. Vreau să urez tuturor jandarmilor la mulți ani, să îi asigur că i-am simțit permanent aproape de cetățenii județului Brașov. Permanent am avut contact cu dumnealor, fie că vorbim de situații care țin de urgență, calamități, au fost tot timpul alături de noi. Vreau să le mulțumesc, să le spun încă o dată la mulți ani și multă sănătate“, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

„Astăzi, Jandarmeria Română aniversează 169 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea divanului obștesc, semnând legiuirea pentru formarea corpului de jandarmi, act prin care s-a dat statut juridic  jandarmeriei și au fost stabilițe principiile de organizare și funcționare. În acest an, 2019, se împlinesc 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei în Ardeal. Motiv pentru care am dorit să sărbătorim cele două evenimente de o mare încărcătură emoțională pentru noi în punctul 0 al României, împreună și alături de comunitatea făgărășeană“, a declarat și inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu“ Brașov,  col. Cristian Elly Paliștan.

„Îi mulțumesc inspectorului șef pentru că s-a gândit că orașul Făgăraș este de o importanță deosebită, nu doar pentru Țara Făgărașului, dar și pentru județul Brașov, astfel organizând un asemenea eveniment în orașul nostru. Îi felicit pe jandarmi pentru profesionalismul de care dau dovadă, sunt un partener de nădejde. Le urez la mulți ani. Avem echipe de jandarmi la Făgăraș care aptrulează împreună cu Poliția Locală și Poliția Națională. Ori de câte ori avem nevoie de ei, sunt la datorie“, ne-a spus și Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

De la ora 20.00 va avea loc și o retragere cu torțe, traseul fiind Colegiul Național „Radu Negru“ – Cetate.tiroliana

DSC07521

Ceremonial în fața Cetății Făgăraș

Ceremonial în fața Cetății Făgăraș

Ceremonial în fața Cetății Făgăraș

Ceremonial în fața Cetății Făgăraș

Ceremonial în fața Cetății Făgăraș

Ceremonial în fața Cetății Făgăraș

Gheorghe Sucaciu, primar municipiul Făgăraș

Gheorghe Sucaciu, primar municipiul Făgăraș

fostul comandant al Detașamentului de Jandarmi Făgăraș, col. (r) Adrian șerban

fostul comandant al Detașamentului de Jandarmi Făgăraș, col. (r) Adrian Șerban

expoziție

expoziție

expoziție

expoziție

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.