FRF a decis! Clubul Sportiv Municipal, clasificată ca Academie de Fotbal!


  • În urmă cu câteva zile Federația Română de Fotbal a publicat lista cu cluburile de fotbal din România care au fost clasificate ca Academii de Fotbal. Printre cele 69 de cluburi clasificate se află și CSM Făgăraș care a obținut 34,37 de puncte.

CSM Făgăraș a fost clasificată de către Federația Română de Fotbal ca Academie de fotbal! Într-o postare pe o rețea de socializare, reprezentanții Clubului făgărășean explică ce puncte a primit clubul. „În acest clasament CSM Făgăraș a fost, oarecum dezavantajată, deoarece nu a putut fi punctată la anumite capitole din cauza faptului că în Făgăraș nu s-a mai făcut fotbal organizat de foarte mult timp. Astfel, CSM Făgăraș a primit punctaj maxim la capitolul STRATEGIE ȘI FILOZOFIE, la capitolul ECHIPE ȘI JUCĂTORI, am primit punctaj parțial (deoarece nivelul de vârstă la care activează mulți dintre copiii noștri nu intră la clasificare, respectiv cei mai mici de U15, nu sunt punctați), la fel și la capitolul STAFF TEHNIC, aici sunt punctați doar antrenorii care au clasificarea de nivel Licența A și Licența B cu modulele la zi. La capitolul STAFF SUPORT nu am fost punctați deloc, deoarece clubul nu are în organigramă psiholog, preparator fizic, nutriționist. Nu am fost punctați nici la capitolul REZULTATE (se puneau rezultatele obținute în campionatul 2018/2019, când CSM Făgăraș nu era în campionatul Național), punctaj parțial am obținut și la capitolele ANTRENAMENTE și MECIURI și INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI (chiar dacă în ultima perioadă au fost înființate alte patru terenuri de antrenament, acestea trebuiesc îmbunătățite pentru a primi un punctaj mai bun. Lipsește pentru clasificare un teren sintetic pentru antrenament!)“, au scris reprezentanții clubului sportiv.
Din județul Brașov au fost clasificate trei echipe Kids Tâmpa, poziția 16, CSM Făgăraș, poziția 54 și CSS Brașovia Brașov, poziția 63.

Cum se punctează academiile
Procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii. Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.

Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:

STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,6 %
ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,1%
STAFF TEHNIC 19,4%
STAFF SUPORT 6,8%
ANTRENAMENTE ȘI MECIURI 9,7%
INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,8%
REZULTATE 20,6%
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.