Gheorghe Sucaciu: „Avem un buget mult mai mic raportat la cheltuielile care s-au pus în sarcina municipiului“


 

primar gheorghe sucaciuPlenul Consiliului Județean Brașov a aprobat joi, 29 martie, împărțirea pe localități a sumei de 28.492.000 lei, corespunzătoare cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019, conform Legii bugetului de stat pe anul 2019, precum și repartizarea procentului de 20% din cote defalcate din impozitul pe venit și TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, estimate pe anii 2020-2022.
Suma împărțită nu acoperă nici pe departe necesitățile localităților brașovene, de aceea primarii se arată deja nemulțumiți. Potrivit președintelui comisiei de buget-finanțe din cadrul CJ Brașov, Mihail Veștea, împărțirea sumelor a fost o activitate greu de dus la bun sfârșit având în vedere că primarii tuturor celor 58 de localități brașovene au multe nevoi investiționale pe care ar fi dorit să le rezolve prin intermediului alocărilor financiare din acest an.
Criteriile care au stat la baza împărțirii sumelor au fost: numărul de locuitori din fiecare localitate și situația fiecărei localități în privința altor surse de finanțare disponibile, în special sursele venite direct de la guvern.

Nici primarul Gheorghe Sucaciu nu s-a arătat mulțumit de suma primită pentru Făgăraș – 700.000 de lei. Mai mult decât atât, acesta este de părere că și bugetul municipiului pentru acest va fi semnificativ mai mic față de cheltuieli, astfel se preconizează și un deficit.

„Noi nici până la această dată nu avem buget. El, probabil, va fi votat undeva în jur de 20 aprilie. Noi am primit acele cote defalcate zilele trecute de la Consiliul Județean Brașov, dar trebuie să urmăm procedura legală, în sensul că vom face o dezbatere, vom afișa bugetul municipiului, care va intra și în comisiile de specialitate, iar apoi în ședință ordinară. Pe lângă acest fapt, avem un buget mult mai mic raportat la cheltuielile care ni s-au pus în sarcina municipiului Făgăraș. Am semnat un draft de buget și avem un minus de 24 milioane de lei. Astăzi (joi, 28 martie) ni s-a alocat de la Consiliul Județean 700 de mii de lei, vom avea un deficit de 23 de milioane 300 de mii de lei. Și Consiliul Județean a primit cu 40% bani mai puțini. I-am înțeles, nu au de unde să împartă aceste sume. Acești bani sunt primiți de la Guvern. Avem un buget mai mare ca anul trecut – de la 39 de milioane de lei la 49 de milioane de lei, dar avem cheltuieli mult mai mari față de anii precedenți“, ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Cât au primit localitățile din județul Brașov (click pe poză)

baniâ

bani
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.