Pentru că avem multe de spus!

.

Grupul de șezători din Țara Făgărașului la Sezătoare de poveste în Maramureș


  • Făgărășencele de la „Ia călătoare“, Ana Borca și Anca Batiu, dar și Grupul de Șezători Țara Făgărașului pornesc la drum prin Maramureș!

Ana Borca și Anca Batiu, împreună cu doamnele de la Grupul de Șezători în Țara Făgărașului, pornesc la drum! Sâmbătă, făgărășencele sunt așteptate în satul Călinești, la o șezătoare de poveste. Încă de sâmbătă dimineața vor merge într-o paradă a portului popular pe ulițele din sat, iar de la ora 14.00 se va organiza și o șezătoare tradițională în gospodăria lui lu’ Victor Știrbuțului.

Prin proiectul „Șezătoare de poveste în Maramureș“ continuăm seria șezătorilor itinerante, de această dată în Maramureș, ținut în care tradiâiile ți portul costumului popular ocupă un loc important în sufletul și viața oamenilor lui. Împreuna cu doamnele din Grupul Șezători în Țara Făgărașului și cu artista de muzică populară Mioara Marinca, la invitația Mariucăi Verdes, președinte Asociația Rădăcinilor Străbune vom organiza o șezătoare în Călinești, județul Maramureș. Având în vedere preocupările comune pentru promovarea tradițiilor și obiceiurilor poporului nostru, precum și a portului costumului popular tradițional, vom avea ocazia să ne cunoaștem personal, să spunem povestea iilor moștenite și cusute, să descoperim împreună valențele folclorului românesc în Țara Făgărașului și Țara Maramureșului“ ne-au declarat Anca Batiu și Ana Borca.

Șezătoare de poveste în Maramureș este un proiect cofinanțat de Consiliul Local Făgăraș și Primăria Municipiului Făgăraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.