Gunoaie adunate în zona fostului pod de la Comăna. Cine este de vină?


 

gunoi comana (2)Peturi, arbori, dar și alte mizerii s-au adunat deja în zona fostului pod de la Comăna. Până să înceapă lucrările la noul pod, autorităţile trebuie să rezolve probleme gunoaielor care s-au adunat la picioarele vechii construcţii.

Reprezentanţii Serviciului de Gestionare a Apelor sunt de părere că o mare responsabilitate o au localnicii. Cei de la Apele Române au surprins de multe ori localnici debarasându-se de gunoaie în albia Oltului. „Apele Române, în ultima perioadă şi în anii anteriori, au făcut acţiuni pe cursurile de apă, au fost găsiţi oameni care aruncau gunoaie, au fost luate măsuri, au fost date amenzi, între 25 şi 30 mii lei, au fost câştigate şi în instanţă de către Apele Române, mai trebuie lucrat la partea de conştientizare a populaţiei, ca să avem succes în combaterea acestui fenomen”, a explicat pentru bzb.ro Mihai Uţă, director SGA Braşov.

În această săptămână, SGA, Garda de Mediu şi Primăriile se vor aduna din nou la masă, pentru a remedia problema. „Se poate întâmpla o deversare de apă, de exemplu, dacă formează un baraj natural, se acumulează prea mult, poate să se formeze un fel de viitură care, la un moment dat, în funcţie de debitele râului Olt, să împingă deşeurile în aval sau pot să deverseze pe maluri, deci în albia majoră”, a explicat și Cristina Veşteman pentru bzb.ro, purtător de cuvânt Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Braşov. Totuşi, ea a subliniat că nu se va ajunge acolo, pentru că vor fi luate măsuri chiar din această săptămână.

Săptămâna trecută, autorităţile au anunţat că dau startul lucrărilor de refacere a podului de la Comăna după ce, în primăvara acestui an, podul a fost luat de o viitură.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.