Gunoaiele din județ, redescoperite de echipele de control ale Prefecturii. „Surprize“ la Lisa


gunoaie

Reprezentanţii Prefecturii Braşov, ai Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor au verificat, în mai multe localităţi din judeţ, modul în care este gestionată problema gunoaielor. Au fost urmărite mai multe aspecte, respectiv, starea de salubrizare generală, existenţa unor „depozite” de deşeuri lemnoase pe malurile cursurilor de apă, starea şanţurilor şi a rigolelor. De asemenea, s-a verificat dacă există „baraje naturale” de gunoaie pe cursurile de apă, precum şi starea drumurilor naţionale şi a căilor ferate la intrările în localităţi.
Controalele au fost făcute în 23 de oraşe şi comune din judeţ, în perioada 1 martie – 15 aprilie, iar în momentul de faţă, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor lucrează la redactarea raportului final.
Potrivit prefectului Ciprian Băncilă, din punct de vedere al curăţeniei, cele mai multe dintre localităţi au primit calificativul „satisfăcător” sau „bine”. Au fost şi două excepţii, municipiul Braşov şi comuna Poiana Mărului, care au primit calificativul „foarte bine”.

 

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, în nici una dintre cele 23 de localităţi nu au fost descoperite „baraje naturale” din deşeuri sau material lemnos. În schimb, în localitatea Lisa s-a „instalat” o familie de castori, care a început deja „defrişările” pe malul pârâului care trece prin sat. „Deocamdată, castorii nu reprezintă o ameninţare, însă sunt ţinuţi sub o atentă observaţie”, a declarat Băncilă pentru bzb.ro.

bzb.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.