Pentru că avem multe de spus!

.

Hălmeagul ar putea avea gaz metan


Introducerea acestei utilităţi în satul Hălmeag este dorită de autorităţile locale din comuna Şercaia, care au anunţat că vor depune documentaţia la Ministerul Dezvoltării pentru finanţarea unei astfel de lucrări.

Hălmeag

Dintre satele comunei Şercaia, doar Hălmeagul a mai rămas fără gaz metan. Ministerul Dezvoltării intenţionează să lanseze un program prin care să finanţeze în proporţie de 100% introducerea gazelor naturale în localităţile care nu au aşa ceva. Finanţarea ar urma să fie aprobată, în limita sumelor din program, în funcţie de ordinea depunerilor cererilor şi documentaţiilor. De aceea, Primăria Şercaia se grăbeşte să depună cererea cât mai curând.

Potrivit primarului Cristinel Paltin, în localitatea Hălmeag sunt 400 de numere topo. Comunitatea hălmăgenilor are de curând apă şi canalizare, iar anul acesta în Hălmeag vor mai fi asfaltaţi şi 2,3 kilometri de drumuri.

,,Licitaţia pentru asfaltarea drumurilor din toate cele trei sate ale comunei a fost finalizată. Pe toată comuna avem 6 kilometri de drumuri care vor intra în asfaltare. 2,3 kilometri dintre aceştia sunt pe raza satului Hălmeag. Aici asfaltarea urmează să înceapă în primăvară, Dacă vom reuşi şi introducerea gazului, ne îndreptăm cu paşi repezi spre promovarea acestui sat ca atracţie turistică. Dintre toate satele comunei, Hălmeagul are cel mai mare potenţial turistic”, a declarat Paltin.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.