Pentru că avem multe de spus!

.

În comuna Nokia, bătălia electorală se dă între doi candidați cu același nume! De 12 ani se luptă în alegeri


La Jucu, comuna Nokia, situată în zona metropolitană Cluj Napoca, doi dintre candidați se numesc Pojar Dorel. Diferența o face al doilea prenume, Valentin este de la PSD și Ioan de la PNL. Între cei doi, candidați rivalitatea politică este una maximă și datează din 2008.

De atunci, Pojar de la liberali a învins de două ori, în 2008 și 2012. La alegerile din 2016, a învins Pojar de la PSD, iar acum lupta este una strânsă, cele mai mari șanse avându-le candidatul PLUS, Nicolae Borca.

Între timp, Nokia a plecat din comună, a închis fabrica și a lăsat locul unor altor producători de renume, cum ar fi Bosch sau DeLonghi. Dincolo de faima comunei, locuitorii din Jucu nu mai par așa de dispuși să înghită promisiunile electorale ale celor doi Pojar. Pe cel de la liberali nu îl pot ierta că a construit mai multe terenuri de fotbal și stadioane, decât dispensare, școli, grădinițe sau drumuri. Pe cel de la PSD, nu îl prea pot ierta pentru că, spun ei, ”este infatuat” și nu a investit în drumuri. ,,Domnule toți sunt o apă și ujn pământ”.

Acum, în comuna care în care Nokia a construit prima fabrică de telefoane mobile din România, se ascut din nou armele pentru confruntarea electorală.

La Suceava, lupta se dă între 15 candidați cu același nume

De exemplu, la Verești, Suceava, toți cei 15 candidați de la Partida Romilor ,,Pro Europa” au același nume de familie, Stănescu. Potrivit unor surse oficiale, 14 dintre ei sunt trecuți în buletinul de vot Stănescu, și un al al 15 este Stanescu. Mai mult, două dintre candidate au și aproape același prenume, una fiind Virginica Stănescu și alta Verginica Stănescu.

Reprezentantul formațiunii în Biroul Electoral Județean Suceava, Alina Stan, a declarat că în comunitățile tradiționale de romi este un lucru obișnuit ca un număr foarte mare de familii să poarte același nume, dar a precizat că, în cazul candidaților pentru CL Verești, aceștia nu fac parte din aceeași familie. Ea a mai spus că Partida Romilor „Pro Europa” are candidați în două orașe și patru comune din județul Suceava: Dolhasca, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți, Valea Moldovei și Verești. Partida Romilor „Pro Europa” este o formațiune politică ce reprezintă comunitatea romă din România și a fost înființată în 1990.

Sursa: Adevărul
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.