Încă un act de cruzime asupra animalelor, la Făgăraș! A călcat o pisică în picioare


  • Încă un act de cruzime asupra animalelor, la Făgăraș. De data aceasta s-a întâmplat în cartierul Tudor Vladimirescu, acolo unde un bărbat a fost văzut de către alți făgărășeni cum călca în picioare o pisicuță.

Un bărbat riscă dosar penal, după ce a fost văzut de către făgărășeni cum călca în picioare o pisicuță. O mămică, ce era la plimbare cu copiii, a văzut cruzimea cu care călca omul pisica și a sunat îngrozită reprezentanta Asociației SOS Arms, pe care o știa în urma articolului publicat de ziarul Salut Făgăraș (CLICK AICI PENTRU DETALII), în care un cățeluș a fost aruncat de la etajul al treilea al unui bloc.

Mămica ce m-a sunat a asistat neputincioasă, împreună cu copiii ei de 3 și 6 ani, la acruzimea cu care omul respectiv dădea în pisicuță. Mămica e vecină cu acest bărbat. Se pare că pisica se suise pe capota mașinii acestuia și atunci omul și-a ieșit din minți și a început să dea în ea. Prima dată mămica a crezut că e un șobolan, dar apoi a văzut că era o pisică. Nu a știut cum să reacționeze și m-a sunat pe mine. Am îndrumat-o să sune la 112, să vină la fața locului și Poliția. Din câte am înțeles, pisicuța este în viață, dar este în stare critică și am rugat-o să o ducă la un veterinar. Din câte mi-a zis mămica, copilașii ei au rămas șocați și chiar au întrebat-o de ce acel om vrea să o omoare. Totuși, e bine că oamenii acum reacționează și, atunci când văd astfel de acte de cruzime, nu trec nepăsători. Trebuie să punem punct abuzurilor asupra animalelor, care nu au nicio vină“, a declarat Georgiana Neagu, președintele Asociației SOS Arms.

Mămica a reușit să ducă pisica la un cabinet veterinar, iar în aceste momente doctorii încearcă să o stabilizeze și să îi salveze viața. „La data de 18 noiembrie 2020, în jurul orei 16.00, Poliția Municipiului Făgăraș a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că o persoană de sex masculin ar fi lovit un animal, respectiv o pisică. Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 43 ani din municipiul Făgăraș, ar fi aplicat mai multe lovituri cu picioarele unei pisici, pe care ar fi găsit-o pe caroseria autoturismului său. Animalul, care nu are aparținător, a fost transportat la un cabinet veterinar în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “rănirea sau schingiurea animalelor”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei“, a declarat Comisar de poliție Alina-Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Ce facem atunci când vedem un act de cruzime? Reacționăm sau rămânem nepăsători? Pentru că, atunci când rămânem nepăsători, acel act sigur se va repeta. Dar, dacă reacționăm și anunțăm autoritățile, putem schimba ceva, putem salva o viață nevinovată! Schimbarea începe cu noi!

Reamintim că, doar în urmă cu câteva zile, un alt animal a suferit în urma unui act de cruzime. O femeie a aruncat un cățel de la etajul al treilea al blocului unde locuia. Aceasta le spusese oamenilor legii care veniseră la fața locului că o supărase câinele și de aceea l-a aruncat. Din păcate, animalul nu a supraviețuit, însă femeia s-a ales cu dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

(Alina ROMAN)


Articole similare

    One thought on “Încă un act de cruzime asupra animalelor, la Făgăraș! A călcat o pisică în picioare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.