Începe recensământul tuturor câinilor cu stăpân, la Victoria. Ce trebuie să știe cetățenii


Începe sterilizarea gratuită și recensămntul tuturor câinilor cu stăpân, la Victoria. Luni, 6 martie, sunt programați 80 de patrupede pentru a fi sterilizate, microcipate și înregistrate gratuit. În total, vor fi recenzate aproximativ 350 de animale, a spus primarul orașului Victoria, Camelia Bertea.

Programul este implementat cu ajutorul clinicii Darius Vet Praxis şi susţinut financiar de organizaţia Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz – SUST. De asemenea, microciparea și înregistrarea vor fi făcute cu ajutorul Administrației Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Victoria și al dr. Diana Moşescu.

,,Mulţumesc tuturor pentru sprijin şi implicare! Menționez încă o dată faptul că vom face aceste proceduri doar pentru animalele de pe raza UAT Victoria și numai în baza programărilor prealabile. Așa cum am anunțat săptămâna trecută, vom începe cu partea nordică a orașului, respectiv străzile Chimiștilor și Victoriei. Vom face programări și vom anunța fiecare proprietar în parte. Pentru informații suplimentare, îl puteți contacta pe colegul meu Ciprian Iezsenszki, șef birou ADPP, la tel. 0787 583 272. Așa cum am reușit să facem atâtea lucruri în orașul nostru, am încredere că vom reuși să stopăm și fenomenul înmulțirii câinilor fără stăpân, eliminând riscurile pentru cetățenii orașului și evitând suferința animalelor nevinovate’’, a declarat primarul Camelia Bertea.

Edilul speră ca, în urma acestor acțiuni de informare, microcipare și sterilizare, susținute de primărie și cu participarea autorităților publice, să se efectueze recensământul tuturor animalelor cu și fără stăpân, să se realizeze microciparea câinilor cu stăpân și înregistrarea lor în RECS și sterilizarea câinilor cu și fără stăpân. De asemenea, prin aceste campanii se dorește scăderea exponențială a câinilor de pe stradă în decursul acestui an și ridicarea câinilor neidentificați de pe domeniul public.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.