Incidenţă ALARMANTĂ la Sâmbăta de Sus. Cea mai mare din judeţ, aproape 10 la mie. Primarul le cere oamenilor să stea în case


Comuna Sâmbăta de Sus a ajuns să aibă cea mai ridicată incidenţă a cazurilor de Covid la mia de locuitori din tot judeţul Braşov, aproape 10 la mie. Mai precis, conform datelor DSP, incidenţa cumulată pe 14 zile este 9,64. Cu această cifră, Sâmbăta de Sus a depăşit TOATE localităţile din judeţ.

Având în vedere această incidență, prefectul Mihai Cătălin Văsii a trimis o adresă către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sâmbăta de Sus, în atenția primarului acestei localități, prin care solicită autorităților locale să se asigure de respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor prevăzute în H.G. nr.856/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Morariu Nicolae – primar Sâmbăta de Sus

„În acest sens, vă rugăm să dispuneți efectuarea de controale/verificări pentru respectarea tuturor normelor de protecție sanitară, cu preponderență purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise. Totodată, vă solicităm să vă asigurați de respectarea măsurilor în cazul activității cultelor religioase conform art.1, pct.8, 9 și 10 din anexa nr.3 – măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc”, se precizează în documentul transmis de către prefect.

Primarul Nicolae Morariu: ,,Vă rog să vă testaţi dacă aveţi simptome. Rămâneţi în izolare”

Primarul comunei, Nicolae Morariu, face deja de câteva zile apel la populaţie să se testeze dacă prezintă simptome. Cum această incidenţă a urcat treptat în ultima săptămână, edilul le-a cerut constant consătenilor să fie responsabili.

,,În ultimele zile numarul infectarilor cu coronavirus a crescut mult in comuna noastră și asta doar din cauza unor persoane iresponsabile care, deși au simptome, refuza sa se testeze. Şi mai grav este că, in loc sa stea acasă măcar o săptămână, umbla nestingherite peste tot prin sat. Am vorbit cu medicii de familie ai unor oameni care mi-au spus că aceştia prezintă simptome specifice, dar refuză testarea. În consecință, și luați asta ca o rugăminte, un sfat sau ca o recomandare, dacă aveți simptome de răceala sau gripa și nu este o forma gravă și nu vreți sa va testați, măcar ramaneti acasă pana dispar simptomele. Fiți responsabili, ganditi-va la părinții sau bunicii voștri, la persoanele vulnerabile și cu probleme pentru că riscam sa-i îmbolnăvim pe toți, iar situația din spitale nu este una tocmai buna. Respectați recomandările autorităților, purtați masca, evitați spațiile aglomerate, păstrați distanță și, cel mai important, fiti responsabili, este in joc sănătatea voastră și a celor din jur. Cu ajutorul lui Dumnezeu o sa trecem și peste asta”, a precizat primarul.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.