Înscrieri pentru „Evadarea în artă“


serbare-scolifundaTinerii talentați într-un domeniu artistic, pot să își demonstreze aptitudinile la festivalul „Evadarea în artă“. Evenimentul a ajuns deja la a VI-a ediție iar lansarea a avut loc în data de 2 februarie. Toate proiectele trebuie să fie înscrise în concurs până la data de 23 martie și la fel ca în anii trecuți, nu se percepe taxă de înscriere. De asemenea, participanții trebuie să fie elevi sau trupe de elevi, înscriși într-o instituție de învățământ preuniversitar, inclusiv la Cluburile Elevilor.


 Calendarul evenimentelor

 

  1. Înscrierea în concurs –  2 – 23 MARTIE

 

  1. Preselecţie  – între 24 şi 30 MARTIE

 

  1. Zile de concurs  –    6 – 10 APRILIE

 

  1. Gala Laureaţilor –  10 APRILIE

 

 

Regulament general

La concurs pot participa elevi sau  trupe formate  din elevi înscrişi într-o instituţie de învăţământ preuniversitar, în clasele I – VIII, respectiv IX-XII, inclusiv  Cluburile Elevilor.

Fişele de înscriere şi/sau lucrările de creaţie literară, creaţie plastică, fotografie, film trebuie trimise,  conform calendarului festivalului, în perioada anunţată. Nu va fi acceptată nicio altă înscriere în afara acestei perioade.  Lucrările înscrise în concurs trebuie să respecte specificaţiile prevăzute de regulamentul fiecărei secţiuni, să nu aibă caracter pornografic sau vulgar, să nu instige  la violenţă şi să nu aducă atingere demnităţii umane.

Lucrările înscrise în concurs la secţiunile Creaţie plastică, Creaţie literară, Fotografie-Film trebuie să respecte cuvintele-cheie , STEA, DRUM, SFERĂ.

Regulamentul, calendarul desfăşurării evenimentelor, elevii înscrişi la concurs şi alte informaţii utile vor fi publicate integral  pe contul de facebook, pe site-ul  festivalului.

 

Secţiunea Teatru

O şcoală poate înscrie mai multe trupe, dar nici un actor nu are voie să facă parte din mai mult de o trupă. O trupă se poate înscrie cu cel mult două spectacole. Se pot înscrie în concurs şi trupe independente (care nu sunt legate de un liceu). Din trupă pot face parte coordonatorii, cu condiţia ca aceştia să fie profesori sau absolvenţi ai şcolii respective.

În concurs pot fi înscrise :

  1. scenete, colaje de versuri, monoloage, fragmente din piese de teatru. texte originale. Durata unei reprezentatii : 5 – 30 de minute
    Reprezentațiile sunt numai în limba română.

 Secţiunea fotografie- film

Secțiunea de fotografie-film are 2 categorii:
– fotografie digitală

– film

Participantii se pot înscrie la oricare din aceste categorii (la una, două sau la toate trei) cu minimum 3 fotografii pentru fiecare categorie, cuvintele cheie: STEA, DRUM, SFERĂ
Pentru înscriere, fotografiile digitale (numai în format JPG) trebuie sa aibă dimensiunile următoare: una dintre laturi trebuie să aibă 700 de pixeli. Cealaltă latură poate avea orice dimensiune mai mică sau egala cu 700 de pixeli.
Nicio fotografie nu trebuie să depăşească 200 kb. In caz contrar, va fi redimensionată automat.
Fotografiile nu trebuie sa aiba ramă, semnătură sau alte înscrisuri!
Filmele prezentate trebuie să aibă la baza scenarii originale şi trebuie să fi fost produse cu maxim 24 de luni înainte de festival.

Numărul maxim de filme cu care un regizor se poate înscrie în preselecţie este de 3 producții.

 

Secţiunea dans

 

Din trupă pot face parte coregrafii acesteia, cu conditia să fie profesori, elevi sau absolvenți ai școlii respective. Incălcarea acestei reguli atrage de la sine descalificarea echipei în cauză.
Trupele participante din fiecare școala pot avea între 3 si 12 membri. Folosirea obiectelor în coregrafii (scaune, confetti, lanterne, măști, etc.) se va permite doar cu acordul în prealabil al organizatorului. Durata colajului muzical să fie cuprinsa intre 3:00 – 4:00 minute si poate să conțină atât piese românești cat si piese straine. Nu se impune o anumita coregrafie sau tematica. Este strict interzisa folosirea melodiilor cu continut explicit sexual sau instigare la violenta in colajele muzicale.

 

Creaţie literară

 

 La categoria poezie, participanții trebuie să înscrie minimum  3 texte.

La categoria proză scurtă sau eseu, textele trebuie să aiba între 500 si 1000 de cuvinte.

 

Creaţie plastică

 

Participantii se inscriu in concurs, până la data de 23 martie 2015,  cu minim 3 (trei)lucrari!  în plic sigilat cu un motto de identificare.

 

Toate lucrările înscrise în concurs vor intra în arhiva festivalului și vor putea fi publicate, cu specificarea autorului, în paginile unor reviste-partenere . Participantii își păstrează drepturile de autor asupra lucrarilor.
 

Secţiunea interpretare muzicală

 

Festivalul-concurs se adreseaza tuturor iubitorilor de muzica  cu calități  interpretative. Participarea în concurs poate fi individuală sau în grup. Repertoriul ales, compus din cel puţin două piese, precizându-se titlul, autorul (text si muzica) și durata fiecarui cantec;

CD cuprinzând piesele propuse pentru concurs,in format MP3,  care va fi predat direct organizatorilor, la o adresa ce va fi specificata in timp util




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.