Ivan Patzaichin organizează şi anul acesta competiţie de vâslit pe lacul Cetăţii


Ivan Patzaichin la ediţia din 2018

Ivan Patzaichin la ediţia din 2018

Anul trecut, legendarul canoist s-a aflat la Făgăraş în a doua jumătate a lunii iunie. Făgărăşenii l-au putut vedea organizând o competiţie de vâslit pe lacul Cetăţii, în cadrul ArtFestin, ediţia I.

Cei care l-au ratat anul trecut sau vor să îl revadă o pot face anul acesta, sâmbătă, 10 august. Va fi organizată din nou o competiţie de vâslit în canotci, echipaje de 10+1, sub coordonarea multiplului campion mondial.

Anul trecut, mai multe echipaje s-au înscris în concurs, cum ar fi al Jandarmeriei, al Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte Făgăraş, dar şi formate din făgărăşeni obişnuiţi.

Au fost aduse la Făgăraş trei canotci, dar au fost lansate la apă doar două. Au concurat câte două echipaje în acelaşi timp.

Înainte de a intra în concursul propriu-zis, fiecare echipaj se obişnuieşte cu ambarcaţiunea. Mulţi dintre concurenţi nu au mai fost niciodată într-o canotcă. Tocmai de aceea, concursul se adresează oricărei persoane care doreşte să participe, indiferent de vârstă, sex sau capacitate sportivă.ivan

Concursul ,,Descoperă Rowmania”, căci aşa se numeşte, are drept obiectiv promovarea patrimonului naţional al României. De câţiva ani, Patzaichin şi echipa lui merg peste tot locul în ţară şi caută oameni care doresc să ia parte la concursul de vâslit viteză. Anul acesta, concursul va ajunge la Făgăraş ca parte a festivalului cultural ArtFestin, aflat la ediţia a II-a.

ArtFestinLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.