Ivan Patzaichin revine la Făgăraş. A doua ediţie de Art Festin primeşte bani din bugetul local


Considerat un succes anul trecut, evenimentul cultural Art Festin se repetă la Făgăraş. Consiliul Local al oraşului a aprobat o sumă de 836.000 de lei pentru evenimente culturale realizate de-a lungul acestui an de ONG-uri. O parte din sumă se va duce pe a doua ediţie de Art Festin.

Ivan Patzaichin la ediţia din 2018

Ivan Patzaichin la ediţia din 2018

,,Organizatorul evenimentului a fost la Făgăraş, împreună cu Ivan Patzaichin, pentru a discuta despre continuarea acestui festival. Ne-am hotărât să schimbăm locul de desfăşurare, de la Cetate, în Casa de Cultură. Primăria Făgăraş va sprijini şi în acest an organizarea acestui eveniment”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Prima ediţie de Art Festin s-a desfăşurat în periaoada 21 – 24 iunie 2018 şi a fost despre Marcel Iureş, Margareta Nistor, Ivan Patzaichin, adică proiecții de filme clasice, spectacole de teatru, concerte, conferinţe despre istoria Ţării Făgăraşului, canotaj pe lacul Cetăţii etc.

Art Festin Făgăraş este un festival cultural organizat de Asociaţia Culturală ArtRaising, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Făgăraş. Reprezentanţii Asociaţiei ArtRaising sunt soţii Lidia Solomon şi Sorin Solomon, precum şi criticul de film Irina Margareta Nistor. În cadrul festivalului se desfăşoară şi o competiţie de vâslit în canotci pe lacul Cetăţii, echipaje de 10+1, sub coordonarea multiplului campion mondial Ivan Patzaichin.

purolite
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.