Pentru că avem multe de spus!

.

Jurnalul de licean al lui Valeriu Branişte din Cincu


Valeriu Branişte, foto Wikipedia

Sâmbătă, de la ora 12.30, la Biblioteca Judeţeană de la Braşov va fi lansat albumul ,,Valeriu Branişte, Diariul meu de septiman – Jurnal de licean (1885-1886)”.

Publicistul şi omul politic Valeriu Branişte este originar din Cincu. S-a născut în comuna făgărăşeană în 1869, fiind fiul deputatului şi judecătorului Moise Branişte. Tânărul Valeriu a urmat şcoala primară în Cincu, liceul la Braşov, apoi a absolvit gimnaziul la Sibiu şi a urmat facultatea de Filosofie de la Budapesta şi Viena.

Valeriu Branişte s-a ocupat intens de organizarea Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. În 1919 a fost numit şef al Ministerului Culte şi Instrucţiuni Publice din cadrul Consiliului Dirigent al Transilvaniei.

Volumul care va fi lansat sâmbătă, anunţă bzb.ro, este inspirat de notiţele zilnice ale lui Valeriu Branişte, adică ,,toate evenimentele relatate, vacanţe, lecţii, întâlniri, petreceri, lecturi, excursii şi picnicuri, au căpătat un chip”.

Cincu

Volumul este rezultatul a doi ani de muncă intensă. Acesta va conţine şi ilustraţii ale epocii lui Branişte.

Volumul va fi prezentat de Ruxandra Nazare, Daniel Nazare şi Felix Crişan. Cartea se va distribui gratuit participanţilor.

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.