La Cincu bărbaţii au muncit astăzi pentru femei


Cel puţin o zi pe an, bărbaţii din Cincu lucrează nu numai în locul femeilor, dar şi pentru femei. În frunte cu primarul! Se întâmplă în ziua în care se sărbătoreşte 8 martie.

primar Sorin Suciu

Sâmbătă seara, începând cu ora 17.00, căminul cultural din comună a prins viaţă. Aproape 120 de doamne au ţinut să participe la petrecerea dedicată femeilor. Inedit este faptul că toată munca pentru această petrecere a fost făcută de angajaţii Primăriei Cincu, în special de bărbaţi. Aceştia au servit la mese, au asigurat buna desfăşurare, au pregătit totul minuţios pentru ca soţiile lor sau celelalte doamne din comună să se simtă răsfăţate.

,,La petrecerea de anul acesta au venit 115 doamne din Cincu şi Toarcla. Cele mai multe sunt din Cincu şi aproximativ 10 doamne au venit de la Toarcla. Este al 7-lea an în care se organizează la nivel local petrecerea pentru ziua de 8 martie. A început cu câte 40-50 de participante şi, iată, că am ajuns anul acesta să avem o mobilizare serioasă. Vin femei de 20 de ani, dar vin şi femei de 70 de ani”, a spus primarul Sorin Suciu.

solist Paul Ananie

Edilul a înmânat fiecărei femei câte o floare şi a recunoscut că el însuşi, alături de colegi din primărie, a servit la petrecere. Pe lângă tradiţionalele flori, primarul le-a oferit femeilor şi o surpriză muzicală.

,,Nu este o petrecere gratuită, este o taxă pentru fiecare, dar pot să vă spun că munca este gratuită, adică pentru acest eveniment personalul din primărie lucrează fără plată. Doamnele au achitat fiecare câte 50 de lei pentru meniu. În meniu sunt gustări variate, o ciorbă ţărănească de porc, rulou de pui cu orez, sos de ciuperci şi murături. La final avem tort şi prăjituri. Anul acesta le-am făcut o surpriză doamnelor, l-am adus să cânte, direct din Maramureş, pe interpretul Paul Anania. Anul trecut l-am avut pe Sebastian Stan”, a completat edilul.

Muzica şi buna dispoziţie au pus stăpânire pe toată lumea. În scurt timp de la începerea petrecerii, reprezentantele sexului frumos încingeau dansuri sau se amuzau la mese.

,,Particip la petrecerea de la Cincu de vreo 3 ani. Îmi place să vin în grup mai restrâns, cu oameni pe care îi cunosc şi întotdeauna mi s-a părut a fi o organizare foarte bună aici la noi acasă. Nu zic că în altă parte, cum ar fi restaurantele, nu ar fi frumos, dar, fiind din comună, mi se pare mai comod să vin la căminul cultural de aici. Faţă de anii anteriori, mi se pare că anul acesta la petrecerea de 8 martie este mult mai multă lume”, a declarat Lucia Bica, educatoare.

După ce participă o dată, aproape fiecare femeie din comună vrea să revină la petrecerea de 8 martie şi în anul următor.

,,Prima dată când am petrecut un 8 martie la căminul din Cincu a fost anul trecut. Mi-a plăcut cum a fost, iar anul acesta am zis să vin din nou. Constat cu plăcere că anul acesta sunt mai multe femei la petrecere decât am văzut la ediţia din anul anterior. Nu mă aşteptam să vină atâtea. E mai frumos la noi decât să mergem în altă parte, de exemplu la Făgăraş. Aici ne cunoaştem între noi şi socializăm mai bine”, a spus Bancăş Savu Roxana, angajat al Primăriei Cincu.

 

(Cristina Cornilă)

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.