Pentru că avem multe de spus!

.

La modernizarea de pe ,,Doamna Stanca” încă se lucrează


Lucrările de modernizare a străzii Doamna Stanca nu s-au întrerupt. Acestea vor continua atâta timp cât nu va exista o interdicţie în acest sens, impusă prin vreo ordonanţă militară, anunţă primarul Sucaciu.

 

Șantierul pentru modernizarea străzii Doamna Stanca s-a deschis în data de 16 martie a.c. Lucrările se vor desfășura pe un tronson al DN1, de la intersecția cu strada Titu Perția până la ieșirea din Făgăraș spre Sibiu.

Companiile de apă, electricitate, gaz și de telecomunicații vor interveni simultan pentru modernizarea rețelelor. La fel și firma căreia i-a fost concesionat iluminatul public. De asemenea, cablurile aeriene vor fi mutate în subteran.

Totodată, trotuarele și spațiile verzi vor fi refăcute, iar arborii din zonele vizate de lucrări vor fi relocați în zonele verzi care rămân intacte. În funcție de planul de amenajare, vor fi replantați pe același tronson al străzii.

,,De la deschiderea şantierului şi până acum s-a lucrat pe partea stângă a drumului, în direcţia Făgăraş-Sibiu, la introducerea conductei de apă şi a iluminatului public. Nu oprim lucrările dacă nu vor fi impuse interdicţii în acest sens. Numai prin lucrări publice putem ieşi din criză. Dacă şi noi le stopăm, iar privaţii şi-au suspendat şi ei activitatea, ne trezim că ajungem într-o criză economică”, a anunţat Gheorghe Sucaciu.

Potrivit Primăriei Făgăraș, investiția are o valoare de 3.400.884,97 de lei, conform autorizației de construire nr. 77 din 4.12.2019.

Termenul de finalizare a lucrărilor este martie 2022.

În momentul în care va avansa lucrarea şi se va executa şi partea carosabilă, circulația se va desfășura pe un singur sens de mers.  Însă, pentru cei care vor să evite cu totul acest tronson, se recomandă ruta ocolitoare: Voila – Pojorta – Recea – Hurez și retur.


Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.