Pentru că avem multe de spus!

.

some text

La noapte Luna este mai mare cu 14% şi luminează mai tare cu 30%


Echinocţiul de primăvară este momentul care marchează începutul primăverii astronomice și, în 2019, se va produce în timpul zilei de miercuri, 20 martie, la ora 23:58. Așadar, începând din 20 martie, de la miezul nopții, putem spune că, din punct de vedere astronomic, începe primăvara 2019. echinoctiu

Astfel, odată cu echinocțiul de primăvară, respectiv din 21 martie, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la data de 21 iunie, când este solstițiul de vară.

Ultima SuperLună din 2019

Ultima superlună din 2019 poate fi urmărită pe cer chiar pe 20 martie, când este și echinocțiul de primăvară.  Pe 20 martie, luna va apărea mai mare și mai luminoasă ca de obicei și mai aproape de Pământ, având o creștere de 14% și o luminozitate mai mare cu 30%.

În emisfera sudică a Pământului fenomenul trebuie interpretat invers, astfel ca în regiunile respective acest moment marchează începutul toamnei astronomice. Totodată, în regiunile polare, în emisfera nordică începe lunga zi polară, iar in cea sudică începe noaptea polară, ce vor dura, fiecare, câte 6 luni.

  • Echinocțiul de primăvară 2019 – 20 martie- ora 23.58
  • Echinocțiul de primăvară 2020 – 20 martie – ora 05:50

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.